ZBOG TRAMPOVE KORONE BUKNULE NOVE TOERIJE ZAVERE: Da li je lekar napravio lapsus ili je Tramp putovao zaražen? Bela kuća reagovala
Foto: AP /Alex Brandon

72 sata ili 3 dana

ZBOG TRAMPOVE KORONE BUKNULE NOVE TOERIJE ZAVERE: Da li je lekar napravio lapsus ili je Tramp putovao zaražen? Bela kuća reagovala

Planeta -

Doktori predsednika Donalda Trampa rekli su da je prošlo 72 sata od kako mu je dijagnostikovan Kovid odnosno da se to desilo u sredu, što ne odgovara onome što se zna ili što je objavljeno, piše Gardijan.

"Samo 72 sata od dijagnoze sada, prva nedelja Kovida, naročito sedam do 10, najkritičnija je u određivanju verovatnog toka bolesti", rekao je Trampov doktor Šon Konli na konferenciji za novinare.

BBC podseća da je Tramp potvrdio da je pozitivan na korona virus rano u petak, pre oko 36 sati.

foto: EPA / Rod Lamkey / POOL

I Gardijan podseća da je saopšteno da je Tramp zaražen korona virusom u noći između četvrtka i petka. To znači da je Tramp navodno otišao u Minesotu i Nju Džersi znajući da ima Kovid 19. To bi značilo ili da je doktor Šon pogrešio sa dijagnozom, ili Trampu nije rečeno da ima Kovid 19 ili nije govorio istinu, ocenjuje britanski list.

foto: AP /Alex Brandon

Ubrzo je međutim stigla "ispravka" iz Bele kuće.

Očigledno je doktor Donalda Trampa Šon Konli mislio da su prošla tri dana od postavljanje dijagnoze Kovida predsedniku (to je povrđeno u četvrtak uveče), a ne 72 sata od kako se dokazalo da je pozitivan na Kovid 19, prenosi Gardijan.

foto: EPA / Rod Lamkey / POOL

"Zvaničnik Bele kuće objašnjava vremenski sled koji je izneo doktor Konli. On navodi da je Konli mislio da kaže da je prošlo tri dana, a ne 72. sata od kad je postavljena dijagnoza u četvrtak noć", objavila je na Tviteru dopisnica Vol strit džurnala iz Bele kuće Rebeka Bolhaus.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: AP /Alex Brandon

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track