CNN O TRAMPU! NIJE HTEO DA IDE U BOLNICU Saradnik predsednika SAD otkrio: Imao je temperaturu, pao mu je nivo kiseonika
Foto: EPA / Chris Kleponis / Pool

predsednik sad zaražen koronom

CNN O TRAMPU! NIJE HTEO DA IDE U BOLNICU Saradnik predsednika SAD otkrio: Imao je temperaturu, pao mu je nivo kiseonika

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp objavio je danas novi video na Tviteru u kojemu je rekao da se nije dobro osećao kad je došao u bolnicu Volter Rid, ali da je sada dobro te da će sledećih nekoliko dana biti ključno za njegov oporavak.

KONTRADIKTORE PORUKE

Tim lekara Bele kuće u subotu ujutro je izjavio kako se Trampovo stanje popravlja te da već razmišlja o povratku u svoju kancelariju. Niti par minuta kasnije, predstavnik kancelarije Bele kuće Mark Medouz novinarima je dao manje optimističnu procenu, istakavši kako su "predsednikovi vitalni pokazatelji tokom protekla 24 sata bili vrlo zabrinjavajući te će sledećih 48 sati biti ključno".

Još jedan izvor upoznat sa Trampovim stanjem izjavio je da je predsednik pre odlaska u bolnicu dobio kiseonik. Iz izvora upoznatog sa situacijom saznaje se da je odluka da se Trampa hospitalizuje doneta nakon što je osetio poteškoće sa disanjem i da mu je pao nivo kiseonika.

TRAMP NIJE HTEO U BOLNICU

Tramp je helikopterom prebačen iz Bele kuće u Volter Rid, nedaleko od Vašingtona, oko 17 sati nakon što je objavio da je bolestan. Zvaničnici njegove administracije, koji su taj potez opisali kao preventivnu meru, kazali su da će nekoliko dana biti zadržan u bolnici.

CNN javlja kako Tramp u petak nije hteo da ide u bolnicu iako je imao simptome koronavirusa koji su uključivali temperaturu i otežano disanje.

Trampov saradnik Mark Medouz danas je objavio kako je Trampu u petak jako pao nivo kiseonika te da su lekari bili prilično zabrinuti.

Potvrdio je i da je Tramp imao temperaturu, a tri izvora su za Vanity Fair kazala da je imao temperaturu od 39,4 stepeni. Isti izvori su za Vanity fair kazali da je Tramp imao i ubrzani rad srca.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: EPA / Chris Kleponis / Pool

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track