POPLAVE U FRANCUSKOJ I ITALIJI ODNOSE ŽIVOTE: Telo francuskog pastira pronašli Italijani u reci Roji! (VIDEO)
Foto: Profimedia / Nicolas Tuctat / AFP

katastrofa

POPLAVE U FRANCUSKOJ I ITALIJI ODNOSE ŽIVOTE: Telo francuskog pastira pronašli Italijani u reci Roji! (VIDEO)

Planeta -

Telo francuskog pastira koji se vodio kao nestao u oblasti na francusko-italijanskoj granici teško pogođenoj nevremenom pronađeno je u reci Roja, javili su danas italijanski vatrogasci i civilna zaštita.

"Pronađeno je beživotno telo pastira francuske nacionalnosti čiji nestanak je prijavljen juče kod prolaza Tende", napisali su vatrogasci na svom Tviter nalogu. Oni su naveli da su operaciju potrage sa francuske strane vodili lokalni spasioci.

Prema civilnoj zaštiti telo je izvučeno iz reke Roja.

foto: Profimedia / Nicolas Tuctat / AFP

U toj planinskoj oblasti na granici Francuske i Italije nanete su velike štete od nevremena poslednja dva dana koje je izazvalo velike poplave. Spasilačke službe potpomognute vojskom pojačale su danas napore da pronađu nestale i da pomogu ugroženim u velikim poplavama koje su od sveta odsekle više sela na jugoistoku Francuske i odnele dva života u susednoj Italiji.

Francuske vlasti rasporedile su oko 1.000 vatrogasaca, četiri vojna helikoptera i vojnike danas u potrazi za najmanje osam nestalih u jugoistočnom planinskom regionu na granici sa Italijom posle velikih poplava, prenela je agencija AP.

Italijanski regioni Pijemont i Ligurija zatražili su od italijanske vlade da proglasi vanredno stanje. U Francuskoj je država pokrenula proceduru za prirodnu katastrofu.

Kurir.rsd / Tanjug, Foto: Profimedia / Nicolas Tuctat / AFP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track