BAJDEN KRITIKOVAO TRAMPA ZBOG UMANJIVANJA OZBILJNOSTI POSLEDICA VIRUSA: Nadam se da će preneti pravu poruku američkom narodu
Foto: AP / Patrick Semansky

oštro

BAJDEN KRITIKOVAO TRAMPA ZBOG UMANJIVANJA OZBILJNOSTI POSLEDICA VIRUSA: Nadam se da će preneti pravu poruku američkom narodu

Planeta -

Demokratski kandidat za predsednika Džo Bajden kritikovao je Donalda Trampa zbog umanjivanja ozbiljnosti posledica korona virusa dva sata po njegovom povratku u Belu kuću, nakon što je tri dana proveo u bolnici zbog kovid-19.

"Nadam se da će predsednik, s obzirom na to kroz šta je prošao - a drago mi je što izgleda da se oporavlja veoma dobro - preneti pravu poruku američkom narodu: maske su važne", rekao je Bajden za NBC njuz iz gradske većnice u Majamiju.

Bajden, koji je Trampov odgovor na pandemiju učinio centralnom temom svoje kampanje, fokusirao se na predsednikovu nespremnost da nosi zaštitne maske.

On je i ovoga puta kritikovao ovakvo ponašnje Donalda Trampa, kako prenosi Rojters.

"Kakva je to mačo stvar - neću da nosim masku", upitao je Bajden u gradskoj većnici u Majamiju. "Budite patriote, zaboga", apelovao je on.

Međutim, u video koji je emitovan ubrzo nakon njegovog otpuštanja iz bolnice, Tramp je Amerikance pozvao da slobodno izlaze i da se ne plaše virusa.

Američki predsednik je bolnicu napustio noseći masku, ali ju je skinuo po ulasku u Belu kuću.

Bajdenovo pojavljivanje na televiziji NBC njuz u udarnom terminu zabeležilo je dan kampanje na Floridi, gde se pobeda demokratskog kandidata smatra izuzetno značajnom.

"Ljudi, ukoliko pobedimo na Floridi, pobedili smo", rekao je Bajden.

Tramp je iz nacionalnog vojnog centra "Valter Rid" otpušten u ponedeljak, nakon što je tim lekara saopštio da nije imao temperaturu u poslednja 72 sata i da je njegov nivo kiseonika u krvi normalan.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP / Patrick Semansky

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track