GLAVNI AMERIČKI EPIDEMIOLOG DEMANTOVAO TRAMPA: Nije tačno da je korona virus isto što i grip
Foto: EPA / Michael Reynolds / Pool

entoni fauči

GLAVNI AMERIČKI EPIDEMIOLOG DEMANTOVAO TRAMPA: Nije tačno da je korona virus isto što i grip

Planeta -

Glavni američki epidemiolog Entoni Fauči demantovao je tvrdnju predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa da je koronavirus smrtonosan koliko i grip. Napomenuo je da postoji razlika između ova dva zdravstvena problema.

Fauči je podsetio da su simptomi koronavirusa i gripa slični, ali da je šteta koju uzrokuje koronavirus organizmu, kako je rekao, znatno drugačija od one koju uzrokuje grip, prenosi američka televizija NBC.

"Nije tačno da je koronavirus isto što i grip. Imaju slične simptome, ali grip vam ne može učiniti ono što može učiniti koronavirus", kazao je.

Svoje stavove o koronavirusu, kojim je i sam zaražen, i grip Tramp je objavio na Tviteru.

"Dolazi sezona gripa. Mnogi ljudi svake godine preminu od gripa, nekada je to više i od 100.000 osoba i to uprkos vakcini. Da li ćemo zatvoriti našu državu? Ne, naučili smo kako živeti sa gripom, baš kao što smo naučili živeti sa koronavirusom koji je među većom populacijom manje smrtonosan", napisao je američki predsednik.

Komentarišući njegove stavove Fauči je poručio da mu ne želi da protivreči i da to nije dobro ako želi da radi svoj posao. U SAD-u je od koronavirusa preminulo više 210.000 ljudi.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: EPA / Michael Reynolds / Pool

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja