Najnovije vesti

ASAD ŽELI DA PRIMI RUSKU VAKCINU PROTIV KORONE: U trenutnim okolnostima svako bi želeo da se vakciniše protiv tog opasnog virusa
Foto: Profimedia

sirijski predsednik

ASAD ŽELI DA PRIMI RUSKU VAKCINU PROTIV KORONE: U trenutnim okolnostima svako bi želeo da se vakciniše protiv tog opasnog virusa

Planeta

Sirijski predsednik Bašar Asad izjavio je u intervjuu za Sputnjik da bi želeo da primi rusku vakcinu protiv virusa korona.

„Naravno, u trenutnim okolnostima svako bi želeo da se vakciniše protiv tog opasnog virusa“, rekao je Asad, odgovarajući na pitanje da li bi on želeo da primi rusku vakcinu protiv kovida 19.

Kako je rekao za Sputnjik, Sirija će zatražiti isporuku ruske vakcine, pregovaraće sa Moskvom po tom pitanju i dodao da je to sada neophodno.

„Koliko sam razumeo, ta vakcina još uvek nije dostupna na međunarodnom tržištu, ali mi planiramo da razgovaramo sa ruskim vlastima o tome kada će vakcina moći da stigne u Siriju. To je veoma važno“, rekao je Asad.

Što se tiče obima isporuka, to pitanje, prema sirijskom lideru, zavisi od toga koliko će vakcine biti dostupno.

Predsednik Sirije je naglasio da „sve u Siriji interesuje ruska vakcina, kao i kada će ona biti dostupna“.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja Rusije ranije je registrovalo prvu vakcinu na svetu za prevenciju kovida 19, koju je razvio Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ i proizveo zajedno sa Ruskim fondom za direktne investicije. Vakcina je nazvana „Sputnjik V“.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...