Pogledajte: Miraž probija zvučni zid nad posetiocima

Zvučni zid

Pogledajte: Miraž probija zvučni zid nad posetiocima

Planeta -
Jedan od“ Miraža 2000“, koji u trenutku preleta svečane ceremonije probija zvučni zid, usled čega dolazi do pucanja stakala na zgradi Federalnog suda

BRAZILIJA – Prilikom ceremonije svečane zamene nacionalne zastave u glavnom gradu Brazila, Braziliji organizovan je prelet lovačkih aviona „Miraž 2000“ Brazilskog ratnog vazduhoplovstva kada je jedna od letelica probila zvučni zid i porazbijala sva stakla na zgradi Federalnog suda.

Na snimku koji se pojavio na Jutjubu vidi se jedan od“ Miraža 2000“, koji u trenutku preleta svečane ceremonije probija zvučni zid, usled čega dolazi do pucanja stakala na zgradi Federalnog suda. Lomljave kako javljaju brazilski mediji nije bila pošteđena ni predsednička palata i ostale zgrade vladinih institucija.

Šteta je procenjena na oko 35.000 dolara, a troškove popravke stakala na zgradi Federalnog suda i predsedničke palate snosilo je Brazilsko ratno vazduhoplovstvo.

Inače i sama avijacija pokrenula je bila istragu da bi utvrdila da li je u pitanju nemarnost pilota ili je to neko namerno učino, jer neki mediji i internet portali već spekulišu da su piloti ljuti jer su brazilske vlasti odložile „program FX-2“ nabavke budućeg višenamenskog borbenog aviona za RV Brazila.

Protiv jednog od pilota koji je učestvovao u ceremoniji pokrenuta je istraga, a on je posle mesec dana od udaljenja sa letačkih dužnosti vraćen na posao.

http://www.youtube.com/watch?v=podqKi-q04w

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track