ASAD O PRETNJAMA DA ĆE BITI LIKVIDIRAN: Ubistva su američki metod rada, oni to stalno čine decenijama
Foto: EPA

SIRIJSKI PREDSEDNIK

ASAD O PRETNJAMA DA ĆE BITI LIKVIDIRAN: Ubistva su američki metod rada, oni to stalno čine decenijama

Planeta -

Predsednik Sirije Bašar Asad prokomentarisao je u intervjuu za Sputnjik izjavu američkog lidera Donalda Trampa o planovima njegove likvidacije, istakavši da su ubistva – način na koji SAD rade decenijama.

„Ubistva su američki metod rada, modus operandi, oni to stalno čine decenijama. Rade to svuda, u svim krajevima sveta. Tu nema ništa novo. Stoga se mora imati na umu da su planovi tog tipa uvek postojali iz različitih razloga. U uslovima sukoba u Siriji, trebalo bi da očekujemo nešto slično od Amerikanaca“, rekao je sirijski lider.

Asada je dodao da su Amerikanci nezakonito okupirali Siriju i da pružaju podršku teroristima.

Prem njegovim rečima, „Vašington ništa neće odvratiti od takvih surovih akcija i napada, ukoliko u međunarodnim odnosima ne bude ravnoteže u kojoj Sjedinjene Američke Države ne mogu da izbegnu odgovornost za svoje zločine“.

„U suprotnom će takvo ponašanje generisati sve nove zločine ove vrste u raznim regionima i ništa ih neće zaustaviti“, naglasio je sirijski predsednik.

Podsetimo, Tramp je ranije priznao da se zalagao za uklanjanje Asada kada su SAD imale priliku da ga ubiju. On je rekao da je bivši ministar odbrane Džejms Matis bio protiv i da ga je on odgovorio od tog poteza.

S tim u vezi reagovalo je Ministarstvo inostranih poslova Sirije, saopštivši da zvanično priznanje Trampa o nameri da ubije lidera Sirije samo potvrđuje zločinačku aktivnost SAD, koje „pribegavaju istim metodama kao i terorističke organizacije – ubistvima mimo bilo kakvih međunarodnih pravila i principa radi sopstvenih interesa u regionu“.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track