DRUGA DEBATA TRAMPA I BAJDENA BIĆE VIRTUELNA! Komisija donela odluku, a predsednik SAD odbio da učestvuje: Neću da trošim vreme
Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS

sad

DRUGA DEBATA TRAMPA I BAJDENA BIĆE VIRTUELNA! Komisija donela odluku, a predsednik SAD odbio da učestvuje: Neću da trošim vreme

Planeta -

Druga debata između američkih predsedničkih kandidata Donalda Trampa i Džoa Bajdena biće virtuelna, saopštila je danas Komisija za predsedničke debate.

To je odlučeno nakon što je Tramp bio pozitivan na korona virus, prenosi CNN.

"Druga predsednička debata imaće formu gradskih sastanaka, u kojima kandidati učestvuju sa različitih udaljenih lokacija", navela je komisija u saopštenju.

Druga debata zakazana je za 15. oktobar, a njen moderator biće Stiv Skali, izvršni producent i politički urednik na mreži C-Span Netvorks.

foto: AP / Patrick Semansky

TRAMP REKAO DA NEĆE UČESTVOVATI

Američki predsednik Donald Tramp rekao je kako neće učestvovati u narednoj debati sa predsedničkim protivkandidatom Džozefom Bajdenom.

Kako je ranije najavljeno, debata zakazana za 15. oktobar preinačena je u virtuelni susret političkih protivnika zbog predostrožnosti vezane za pandemiju koronavirusa.

Ipak, Tramp se brzo oglasio rekavši kako neće učestvovati u takvom događaju.

"Neću trošiti vreme na virtuelnu debatu", rekao je Tramp u razgovoru za FOX News. S druge strane, Bajden je pozitivno reagovao na predlog organizatora debate.

Prva debata prošla je neslavno zbog Trampovog kontinuiranog upadanja u reči bivšem Obaminom zameniku, a mogle su se čuti i uvrede.

Kurir.rs/Tanjug/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track