ONI NEĆE DA TRPE DŽONSOVU TORTURU: Moćna grupacija spremna za akciju ako britanski premijer pooštri mere protiv korone! (VIDEO)
Foto: EPA / Will Oliver, Profimedia

hrabro

ONI NEĆE DA TRPE DŽONSOVU TORTURU: Moćna grupacija spremna za akciju ako britanski premijer pooštri mere protiv korone! (VIDEO)

Planeta -

Grupa engleskih vlasnika pabova i noćnih klubova planira da pokrene tužbu ako britanska vlada najavi da ugostiteljska i mesta za zabavu u severnoj Engleskoj moraju da se zatvore da bi se suočila sa širenjem COVID-19.

Premijer Boris Džonson izložiće nove mere za obuzdavanje pandemije kasnije u ponedeljak, što bi mediji mogli da uključuju zatvaranje lokala u nekim severnim engleskim gradovima poput Mančestera, gde su se beleži veliki rast zaraženih!

Ako se to dogodi, grupa koju će voditi menadžer klubova u Mančesteru i priredbe Saša Lord, uputiće svoje advokate da započnu pravni postupak kako bi se usprotivili akciji, pozivajući vladu da pokaže koji naučni dokazi podržavaju mere.

„Čekamo danas da se Boris Džonson oglasi. A ako sugeriše da pabovi i barovi treba da se zatvore u širem Mančesteru, pokrećemo hitnu sudsku proveru “, rekao je Lord, tvorac i operater Mančester festivala Parklife i The Varehouse Project, za Rojters.

Britanski pab, restoran, noćni klub i industrija događaja doživeli su velike gubitke od pandemije. Posle meseci zatvaranja na proleće, drugi talas virusa i nove mere druženja sada bi mogli da ugroze još stotine hiljada radnih mesta u tom sektoru.

Lord ima podršku udruženja The Night Time Industries, Britanskog udruženja za pivo i pabove, pivare JV Lees, pivare Džozef Holts, kompanije Nju River Pab Kompani i mnogih drugih operatera u severozapadnoj Engleskoj.

Pravni postupak započeće kada advokati grupe podnesu vladi pismo protokola o preduzimanju radnje, što bi se moglo dogoditi u roku od sledećeg dana. Jednom kada sudska revizija bude formalno u toku, sudija može suspendovati pravila o isključenju dok se slučaj ne sasluša.

Izvršni direktor udruženja Night Time Industries Majkl Kil rekao je, pozivajući se na Public Health England, da se samo 3-4 odsto slučajeva može pratiti do ugostiteljskih objekata, što znači da je svaki potez da se zatvori cela industrija „veoma nepravedan”.

„Ove nove mere imat će katastrofalan uticaj na kasnonoćna preduzeća, a dodatno ih pogoršava nedovoljan paket finansijske podrške“, rekao je Kil u izjavi.

Kurir.rs/Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track