TRI NEDELJE DO PREDSEDNIČKIH IZBORA U SAD: Bajdenu raste prednost, dok bi Tramp mogao da izgubi i stare glasače, a evo i zbog čega
Foto: AP / Patrick Semansky

ankete

TRI NEDELJE DO PREDSEDNIČKIH IZBORA U SAD: Bajdenu raste prednost, dok bi Tramp mogao da izgubi i stare glasače, a evo i zbog čega

Planeta -

Američki izbori upravo ulaze u posljednji krug, a vodstvo demokratskog kandidata Džozefa Bajdena nad predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i republikanskim kandidatom Donaldom Trampom poraslo je na rekordnih 17 bodova.

Prema poslednjim rezultatima, čak 57 odsto glasača je na svojim listićima zaokružilo Bajdena, dok je za Trampa glasalo 40 odsto Amerikanaca, piše Guardian.

Bajden je od septembra dobio još četiri odsto glasača koji su se ranije izjasnili kao neodlučni. Osim toga, ankete su pokazale da su dva od tri bivša Trampova glasača (oni koji su glasali za njega 2016. godine, ali neće učiniti isto i ove godine) odlučili podržati Bajdena zbog činjenice da se Tramp loše nosio sa krizom pandemije koronavirusa.

Uz to, istraživanja otkrivaju da čak 47 odsto Trampovih bivših glasača odustaju od njega jer nisu zadovoljni njegovim ponašanjem i izjavama.

Izborni dan u SAD-u održat će se za tri sedmice - 3. novembra 2020. godine.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track