ISLAMISTA ODSEKAO PROFESORU GLAVU U PARIZU Istoričar đacima pokazivao karikature Muhameda! Napadač pre ubistva vikao Alahu Akbar!
Foto: AP

opasno

ISLAMISTA ODSEKAO PROFESORU GLAVU U PARIZU Istoričar đacima pokazivao karikature Muhameda! Napadač pre ubistva vikao Alahu Akbar!

Planeta -

Francuska policija ustrelila je večeras muškarca koji je nožem napao drugu osobu u blizini Pariza i odrubio mu glavu, saopštila je policija.

Muškarac kojeg je napadač u predgrađu Pariza danas obezglavio bio je predavač u srednjoj školi i na času je deci pokazivao karikature proroka Muhameda, javlja Rojters.

Policija je likvidirala napadača, a tužilac je rekao da istražuje napad koji se dogodio u naselju Konflan Sent-Onorin, predgrađu severozapadno od Pariza.

Policija je uočila osumnjičenog napadača, jer je nosio nož na maloj udaljenosti od mesta napada i pucala je na osumnjičenog. Policijski izvor rekao je da su svedoci čuli napadača kako viče "Alahu Akbar" ili "Bog je velik". Portparol policije rekao je da se informacije proveravaju.

Francuski antiteroristički tužilac izjavio je da istražuje napad koji se dogodio u naselju Konflan Sent-Onorin, predgrađu severozapadno od Pariza.

Drugi policijski izvor rekao je da su svedoci čuli napadača kako viče "Alahu Akbar", ili "Bog je velik".

Ranije danas je objavljeno da je muškarac kojeg je napadač uboo nožem u grlo u predgrađu Pariza je preminuo.

Napadač je likvidiran, javlja Rojters.

Uviđaj je toku.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track