AMERIKANKA JE PROVELA 196 DANA U BOLNICI ZBOG KORONE: Najduže se oporavljala od virusa, dva i po meseca bila na respiratoru
Foto: Profimedia

sad

AMERIKANKA JE PROVELA 196 DANA U BOLNICI ZBOG KORONE: Najduže se oporavljala od virusa, dva i po meseca bila na respiratoru

Planeta -

Amerikanka Diana Her lečila se u bolnici 196 dana od korona virusa. Ona je jedan od pacijenata koji su se najduže oporavljali od korona virusa.

Ova 67-godišnjakinja iz Mičigena izjavila je da joj je virus potpuno promenio život, prenosi NBC Njuz.

Diana i njen 71-godišnji suprug Ken su simptome korona virusa osetili u martu, kada su se vratili sa putovanja iz Kalifornije. Testiranje 31. marta je pokazalo da su zaraženi korona virusom. Ken je imao blage simptome, dok je ona imala temperaturu, kašljala i povraćala.

Smeštena je u bolnicu, gde joj je dijagnostikovan i ishemični kolitis. Lekari su morali da joj odstrane debelo crevo jer joj se zdravstveno stanje znatno pogoršalo.

Bila je na respiratoru dva i po meseca i imala višestruke infekcije, a dijagnostifikovana joj je i sepsa nakon što su joj otkazali bubrezi.

Dva testa do juna su pokazala da je Diana negativna na korona virus, pa je premeštena sa intenzivne nege. U septembru je nakon 196 dana lečenja otpuštena iz bolnice.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track