OTVARA SE NAJDUŽI VISEĆI PEŠAČKI MOST NA SVETU: Nalazi se u OVOJ zemlji, dugačak je 516 metara, a evo po čemu je dobio ime (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/Município de Arouca

DIVOTA

OTVARA SE NAJDUŽI VISEĆI PEŠAČKI MOST NA SVETU: Nalazi se u OVOJ zemlji, dugačak je 516 metara, a evo po čemu je dobio ime (VIDEO)

Planeta -

Šezdesetak kilometra od Porta, u portugalskom gradiću Arouka uskoro se otvara najduži pešački viseći most na svetu. Dug je čak 516 metara, po čemu je dobio i ime „516 Arouka“.

Most nadvisuje kanjon reke Paive, izgrađen je čak 175 metara iznad zemlje, a širok je 1,2 metra. Napravljen je od čeličnih kablova i metalnih rešetaka i je postavljen između dva betonska tornja.

Da biste prošli od jednog do drugog kraja, potrebno je pet do deset minuta. Vreme prelaska se može i povećati u zavisnosti od toga da li će se zastati tokom hodanja iz straha od visine ili želje da se divite spektakularnim prizorima na kanjon.

​Most „516 Arouka“ trebalo bi da bude otvoren tokom sledeće godine, ali tačan datum još nije poznat. Kada bude otvoren i zvanično svrgnuti s trona dosadašnjeg pobednika, najduži viseći most u Cermatu u Švajcarskoj, koji je dug oko 500 metara, prenosi portal "Punkufer".

Kurir.rs/Punkufer.hr

Foto: Printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja