BELORUSIJA SE SPREMA ZA NOVE PROTESTE: Autobusi sa policijom, vojni kamioni i specijalna tehnika na ulicama Minska (VIDEO)
Foto: EPA/STR

napeto

BELORUSIJA SE SPREMA ZA NOVE PROTESTE: Autobusi sa policijom, vojni kamioni i specijalna tehnika na ulicama Minska (VIDEO)

Planeta -

Gomilanje autobusa sa policijom, specijalne tehnike i vojnih kamiona primetno je u različitim područjima Minska, gde se očekuju još jedni masovni protesti.

Trg Nezavisnosti, jedno od tradicionalnih mesta za održavanje masovnih akcija pristalica aktuelne vlasti i opozicije, danas je ograđen metalnom ogradom, dok pripadnici policije dežuraju.

Avenijom Nezavisnosti prošla je jutros kolona kamiona i specijalne tehnike, uključujući i vodene topove i oklopna vozila „Rubež“. Blokiran je saobraćaj u okolnim ulicama, javlja dopisnik Sputnjika sa lica mesta.

Očekuje se da će se demonstranti okupiti oko dva sata.

Ovakvi masovni protesti nedeljom se održavaju već treći mesec i po pravilu su praćeni brojnim privođenjima.

Podsetimo, u subotu je u Minsku održan protest žena. Za razliku od protesta studenata tokom kojeg je bilo privođenja, policija na ovom, takođe neodobrenom skupu, nije privela nijednu od oko 100 žena koliko ih se okupilo.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track