KADIROV OSUDIO UBISTVO UČITELJA U PARIZU, PA PORUČIO: Nije prvi put da Francuska pokušava da okrivi Čečene za sve svoje probleme
Foto: Chechnya Administration Press Of / TASS / Profimedia

LIDER ČEČENIJE

KADIROV OSUDIO UBISTVO UČITELJA U PARIZU, PA PORUČIO: Nije prvi put da Francuska pokušava da okrivi Čečene za sve svoje probleme

Planeta -

Lider Čečenije Ramzan Kadirov je osudio terorističko ubistvo profesora u Parizu i uputio saučešće porodici, prenosi ruska novinska agencija TASS.

Francuskom nastavniku istorije koji je sa učenicima diskutovao o karikaturama muslimanskog proroka Muhameda, 18-godišnji napadač, Čečen, rodjen u Moskvi, u petak je odrubio glavu na ulici u predgradju Pariza, a policija ga je ubrzo ubila. Predsednik Francuske Emanuel Makron je to osudio kao "islamistički terorizam".

Lider Čečenije je u reagovanju na to ubistvo objavio da se ;"snažno suprotstavljamo terorizmu u bilo kojem obliku, ali pozivam da ne provocirate vernike niti da vredjate njihova verska osećanja".

Naveo je i da "nije prvi put da Francuska pokušava da okrivi Čečene za sve svoje probleme. Uveravam vas da Čečeni nisu deo njih", napisao je Kadirov i naveo da je osumnjičeni veći deo svog života bio u Francuskoj.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track