Najnovije vesti

SVEMIRSKI UDAR NA AMERIČKE IZBORE: Poznati astrofizičar tvrdi da katastrofa udara na planetu samo dan pre izlaska na birališta!
Foto: Profimedia

pažnja

SVEMIRSKI UDAR NA AMERIČKE IZBORE: Poznati astrofizičar tvrdi da katastrofa udara na planetu samo dan pre izlaska na birališta!

Planeta

Asteroid veličine frižidera mogao bi da udari na Zemlju dan uoči izbora u novembru, prema poznatom naučniku Nilu De Gras Tajsonu - ali nije dovoljno velik da nanese ozbiljnu štetu.

Poznati astrofizičar rekao je da svemirska stena, poznata kao 2018VP1, juri prema Zemlji brzinom od 25.000 milja na sat i možda će zaseći planetu 2. novembra. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ „Možda će Zemlju zaseći 2. novembra, dan uoči predsedničkih izbora“, napisao je na Instagramu.

Ali, dodao je da leteći objekat ne može izgubiti san jer „nije dovoljno velik da nanese štetu“. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ „Dakle, ako se Svet završi 2020. godine, to neće biti krivica svemira“, rekao je.

NASA je ranije identifikovala raketiranje asteroida prema Zemlji, ali je svoje šanse za stvarni udar iznela manje od 1 odsto.

„Trenutno ima 0,41 odsto šanse da uđe u atmosferu naše planete, ali da jeste, raspao bi se zbog svoje izuzetno male veličine“, rekla je svemirska agencija.

Kurir.rs/NYP

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...