EVROPA JAČA MERE PROTIV KORONE: Rekordan broj zaraženih! Virus odneo više od 250.000 ljudi, za nedelju dana više od 8.000 umrlih
Foto: Profimedia

kovid-19

EVROPA JAČA MERE PROTIV KORONE: Rekordan broj zaraženih! Virus odneo više od 250.000 ljudi, za nedelju dana više od 8.000 umrlih

Planeta -

Evropa, suočena s drugim talasom epidemije, u nedelju je prešla prag od 250.000 umrlih od korona virusa, a sa više od 8.000 umrlih za nedelju dana, beleži najteži nedeljni bilans od sredine maja.

Brojne evropske zemlje pokušavaju da se zaštite uvođenjem jačih zaštitnih mera.

Tokom vikenda je u Francuskoj zabeležen rekordan broj obolelih od kovida-19, a zbog povećanja broja obolelih od subote je uveden policijski čas od 21 do 6 sati ujutru koji će trajati bar mesec dana, prenosi BBC i dodaje da onaj ko ga prekrši mora da ima validan razlog za to ili da plati kaznu od 135 evra.

Od ponedeljka svi barovi i restorani u Belgiji su zatvoreni na četiri nedelje, a na snazi je i policijski čas od ponoći do pet sati ujutru.

Takođe, uvedena je zabrana prodaje alkohola posle 20 sati.

U Švajcarskoj je uvedeno obavezno nošenje maski na svim zatvorenim mestima, kao i zabrana okupljanja više od 15 osoba na jednom mestu.

U Češkoj još nije odlučeno da li je potreban karantin, a ta zemlja je trenutno prva po broju oboljevanja u Evropi.

U Irskoj će danas biti predstavljene nove mere, a pretpostavlja se da će biti zatvorene ne-esencijalne prodavnice i kompanije.

U Nemačkoj, kancelarka Angela Merkel je zbog povećanog broja oboljevanja pozvala ljude da ostanu kod svojih kuća i da izbegavaju putovanja ukoliko je to moguće.

Takođe u Italiji je od danas ograničen rad barova i restorana, ako i lokalne manifestacije.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track