AMERIČKI EPIDEMIOLOG O TRAMPU: Apsolutno nisam iznenađen što je zaražen koronom, kretao se među ljudima koji nisu nosili maske
Foto: EPA / Michael Reynolds / Pool

entoni fauči

AMERIČKI EPIDEMIOLOG O TRAMPU: Apsolutno nisam iznenađen što je zaražen koronom, kretao se među ljudima koji nisu nosili maske

Planeta -

Američki medicinski stručnjak i epidemiolog Entoni Fauči izjavio je kako "apsolutno nije iznenađen" što je lider SAD-a Donald Tramp zaražen koronavirusom s obzirom na to da se kretao među ljudima koji nisu nosili zaštitne maske.

Vodeći nacionalni stručnjak za zarazne bolesti rekao je da se zabrinuo za zdravlje Trampa kada ga je video u gomili ljudi koji se ne pridržavaju fizičke distance, niti nose maske, javlja CNN.

"Kada sam to video na TV-u, znao sam da ništa dobro iz toga ne može proizići", rekao je Fauči pozivajući se na svečanost imenovanja sudije Ejmi Koni Beret u Vrtu ruža u Beloj kući koja je okupila veliki broj ljudi.

Fauči je ovaj događaj, na kojem nije ispoštovana nijedna epidemiološka mera, nazvao klasterom.

"Podaci govore sami za sebe", dodao je Fauči.

Tramp je objavio da su on i prva dama Melania Tramp bili pozitivni na koronavirus samo nekoliko dana nakon događaja u Vrtu ruža. Posle toga usledile su vesti da je korona potvrđena i kod drugih članova Trampove administracije.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track