Najnovije vesti

NASTAVLJENI SUKOBI OKO NAGORNO-KARABAHA: Baku optužuje Jermeniju za granatiranje, borbe se vode u tri pravca konfliktne zone
Foto: EPA / Armenia Defence Ministry Press

okršaji

NASTAVLJENI SUKOBI OKO NAGORNO-KARABAHA: Baku optužuje Jermeniju za granatiranje, borbe se vode u tri pravca konfliktne zone

Planeta

Azerbejdžansko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su borbe oko Nagorno-Karabaha nastavljene prethodnog dana i tokom noći u tri pravca konfliktne zone.

Prema saopštenju Ministarstva, sukobi su nastavljeni različitim intenzitetom u pravcima Agder-Agdamski, Fizuli-Gadrut-Džebrailski i Gubadli-Žangilanski.

"Neprijatelj granatira odbrambene položaje azerbejdžanske vojske malokalibarskim oružjem, minibacačima i topovima", stoji u saopštenju, prenosi Tas s.

Kaže se da su azerbejdžanske snage uništile značajnu količinu jermenskog teškog naoružanja, pored ostalog dva tenka T-72, četiri BM-21 Grad raketna bacača i pet vozila.

Dodaje se da azerbejdžanske trupe kontrolišu operativnu situaciju duž cele linije fronta.

Jermenija i Azerbejdžan postigli su u subotu drugi po redu sporazum o humanitarnom prekidu vatre koji je stupio na snagu u ponoć po lokalnom vremenu, ali su dve zemlje odmah počele da optužuju jedna drugu za kršenje primirja.

Obnovljeni sukobi oko Nagorno-Karabaha izbili su 27. septembra nakon što su su se tokom leta azerbejdžanske i jermenske snage sukobile na granici dve zemlje.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...