Najnovije vesti

IRSKA UVODI NAJSTROŽE EVROPSKE RESTRIKCIJE ZBOG KORONE: Kretanje ograničeno na pet kilometara od kuće, a evo koliko će to trajati
Foto: Profimedia/PAUL FAITH/AFP

nove mere

IRSKA UVODI NAJSTROŽE EVROPSKE RESTRIKCIJE ZBOG KORONE: Kretanje ograničeno na pet kilometara od kuće, a evo koliko će to trajati

Planeta

Irska je najavila da od srede uvodi neke od najstrožijih evropskih restrikcija zbog širenja koronavirusa, a što podrazumeva ograničavanje rada restorana i kafića, ali i kretanja ljudi.

Irski premijer Majkl Martin je potvrdio juče da će se ova država vratiti na najviši nivo restrikcija u borbi protiv koronavirusa, a što će trajati šest sedmica. Nivo ograničenja su sa sadašnjeg drugog nivoa podignuli na maksimalni, peti nivo.

Tokom prvog talasa zaraze koronavirusom, jedno od najdužih zaključavanja države u Evropi je imala upravo Irska, a sada ponovo prednjače u pooštravanju mera. Razlika je u tome što će, za razliku od prvog puta, sada škole ostati otvorene, a gradnja će biti dozvoljena.

Nove mere počinju da važe od srede u ponoć i definitivno su među najstrožima u Evropi. One će obuhvatiti i zatvaranje maloprodaje (osim za osnovne potrepštine), ograničavanje putovanja građana do pet kilometara od mesta stanovanja, a ugostiteljski objekti će moći da rade samo dostavu.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...