Najnovije vesti

NAPETO U NAGORNO-KARABAHU: Pljušte optužbe da je Azerbejdžan upotrebio avijaciju, Baku demantuje da je bilo napada
Foto: EPA

drama

NAPETO U NAGORNO-KARABAHU: Pljušte optužbe da je Azerbejdžan upotrebio avijaciju, Baku demantuje da je bilo napada

Planeta

Državna služba za vanredne situacije nepriznatog Nagorno-Karabaha saopštila je da su azerbejdžanske oružane snage upotrebile ratno vazduhoplovstvo u karabaškom gradu Martuni.

„Azerbejdžanska strana takođe je prekršila primirje u mirnim naseljima. Neprijatelj je upravo upotrebio vojnu avijaciju protiv grada Martuni, grubo narušivši sporazum o humanitarnom prekidu vatre“, navodi se u saopštenju službe na Fejsbuku.

Međutim, Ministarstvo odbrane Azerbejdžana demantovalo je optužbe o upotrebi avijacije.

„Azerbejdžanske oružane snage pridržavaju se sporazuma o novom humanitarnom prekidu vatre“, saopštilo je Ministarstvo, prenosi azerbejdžanski Sputnjik.

Američki Stejt department objavio je ranije zajedničko saopštenje ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana, Zograba Mnacakanjana i Džejhuna Bajramova o humanitarnom primirju od 5 časova po srednjoevropskom vremenu.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...