PRODAVAC KROASANA SVEDOK STRAVIČNOG NAPADA U NICI: Jedan čovek mi je rekao da je obezglavljena žena, još se tresem od šoka
Foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

tužan dan za francusku

PRODAVAC KROASANA SVEDOK STRAVIČNOG NAPADA U NICI: Jedan čovek mi je rekao da je obezglavljena žena, još se tresem od šoka

Planeta -

Jedan prodavac kroasana bio je svedok stravičnih napada u katedrali Notr Dam u Nici, kada je terorista, koji je vikao alahu akbar, ubio troje ljudi.

Prodavac David, čija se radnja nalazi prekoputa crkve, pozvao je policiju kada mu je prišao vidno potreseni muškarac rekavši da je u katedrali obezglavljena žena.

"Prodavao sam kroasane kada je ušao čovek i rekao mi je: "Gospodine, u katedrali je obezglavljena žena". U početku mu nisam verovao, ali mi je ponovo isto rekao. Otišao sam do katedrale, video lokalnu policiju i pozvao je. Policajci su odmah došli", ispričao je.

Vratio se u restoran i spustio zaštitnu ogradu.

foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

"Muškarac koji je ušao u restoran je bio u katedrali i bio je veoma šokiran. Samo je rekao: "Gospodine, u katedrali je obezglavljena žena". To je sve. Šokirao sam se. Još se tresem", ispričao je.

Podsetimo, terorista je ubio dve žene i crkvenjaka. Kako navode francuski mediji, napadač je upao u crkvu i zaklao jednu vernicu, a povrede su joj bile tako ozbiljne da joj je glava skoro potpuno odsečena. Potom je izbo crkvenjaka, a ženu, koja je pokušala da se spasi bekstvom u obližnji kafič, ubio je na ulici.

Nakon napada u Nici u francuskom konzulatu u Saudijskoj Arabiji napadnut je stražar nožem. Osim toga, jedan pomahnitali muškarac je napao i policajce u Avinjonu posle čega je ubijen u razmeni vatre.

Kurir.rs/Gardijan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja