BEJDEN LJUT NA FEJSBUK: Krivi tu kompaniju za gubitak pola miliona dolara za finansiranje kampanje
Foto: Profimedia/Pool/ABACA/Abaca Press

nekoliko dana pred izbore

BEJDEN LJUT NA FEJSBUK: Krivi tu kompaniju za gubitak pola miliona dolara za finansiranje kampanje

Planeta -

Demokratski kandidat za američkog predsednika Džozef Bajden okrivio je Fejsbuk zato što je izgubio potencijalnih pola miliona dolara za finansiranje predizborne kampanje.

To se desilo zbog toga što je onemogućeno prikazivanje pojedinih objava kojima se pozivalo na finansiranje kampanje. Iz Fejsubuka su poručili da su imali, kako su naveli, tehničke poteškoće u prikazivanju sponzorisanih objava tokom ove sedmice.

"Ostalo je još pet dana do izbora i ne možemo verovati da će se naše objave prikazivati na odgovarajući način ili da će se našim protivnicima dati nepravedna prednost", izjavio je u četvrtak, 29. oktobra, direktor Bajdenove digitalne kampanje Rob Flaherti.

U Fejsbuku tvrde da su problemi koje su imali uticali na kampanju oba predsednička kandidata. Kao i Bajden, i republikanski kandidat za predsednika i aktuelni američki lider Donald Tramp koristi ovu društvenu mrežu za prikupljanje novca za kampanju. Obojica su potrošili desetine miliona dolara za oglašavanje na ovoj mreži.

Ranije je Bajden kritikovao Fejsbuk naglasivši da dopušta političarima da objavljuju lažne objave i da ih pri tome sponzorišu. Za demokrate se time daje prednost Trampu. Iz Fejsbuka su odgovorili da nijedna objava nije onemogućena samo zato što predstavlja stav neke od stranaka. Ponovili su da su tehničke poteškoće nastale zbog promene u politici oglašavanja, prenosi CNN.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track