TRAMP OPET IZRAŽAVA SUMNJU U BROJANJE GLASOVA KOJI STIŽU POŠTOM: Poručio da će preduzeti legalne mere
Foto: EPA / Jim Lo Scalzo

američki predsednik

TRAMP OPET IZRAŽAVA SUMNJU U BROJANJE GLASOVA KOJI STIŽU POŠTOM: Poručio da će preduzeti legalne mere

Planeta -

Predsednik SAD Donald Tramp izajvio je da će preduzeti legalne mere u vezi s prebrojavanjem glasačkih listića za predstojeće predsedničke izbore koji stignu poštom ili mejlom u saveznoj državi Pensilvanija.

Kako javlja AP, Tramp je to rekao novinarima u Šarlotu, u Severnoj Karolini, koju je u nedelju posetio u okviru obilaska država koje mogu biti ključne za rezultate izbora, među kojima su i Mičigen, Viskonsin i Ajova.

Američki predsednik je u više navrata poslednjih dana napadao Vrhovni sud jer nije zabranio da se računaju i izborni listići koji stignu danima posle izbornog dana 3. novembra.

On je prethodno u Dibikjuu, u Ajovi, rekao da očekuje "crveni (republikanski) talas" glasova na izborima 3. novembra, kako bi se nadoknadila, kako se procenjuje, prednost koju je njegov demokratski protivkandidat stekao u glasanju pre izbornog dana.

Tramp nastoji da u finišu kampanje u dva dana održi 10 skupova kako bi u tzv. sving državama (u kojima je neizvesno za koga će glasati) podstakao svoje pristalice da u što većem broju izađu na izbore.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track