PORODICA NAPADAČA IZ NICE: Pre 2 godine se povukao i okrenuo veri, ni sa kim se nije družio! Nazvao nas je veče pre napada (VIDEO)
Foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

tunis

PORODICA NAPADAČA IZ NICE: Pre 2 godine se povukao i okrenuo veri, ni sa kim se nije družio! Nazvao nas je veče pre napada (VIDEO)

Planeta -

Porodica napadača iz Nice koja živi u Tunisu rekla je da se mladić pre dve godine povukao i okrenuo veri, ali ne može verovati da je ubio tri osobe u crkvi.

"To nije normalno", naglasio je za agenciju France Presse njegov brat Jasine, rekavši da ne razume kako je Brahim Oso, koji je nedavno napunio 21 godinu, mogao to učiniti.

Brahim Oso, rođen u skromnoj porodici koja je imala osam ćerki i tri sina, živeo je sa roditeljima u skromnoj kući, u siromašnoj četvrti u predgrađu lučkog grada Sfaxa, u Tunisu.

Tuniške vlasti navode da mladić nije imao policijski dosije zbog terorizma. No "bio je krivično gonjen zbog nasilja i droge", rekao je Mohsen Dali, zamenik glavnog tužioca na prvostepenom sudu u Tunisu. "Ilegalno je napustio zemlju 14. septembra", prenosi Hina.

U sredu uveče nazvao je porodicu i rekao da je upravo stigao u Francusku iz Italije, gde je radio u berbi maslina i gde je pre mesec i po doputovao preko Sredozemnog mora.

"Rekao je da je u Francuskoj lakše naći posao i da je u Italiji previše ljudi", rekao je Jasine.

Njegova majka Gamra plače držeći u ruci fotografiju sina u beloj majici s kapuljačom.

Kaže da je prekinuo školovanje u prvom razredu srednje škole da bi "popravljao motocikle".

Kada je uštedeo nešto novca otvorio je omanju neformalnu benzinsku pumpu kakve se viđaju u mnogim mestima širom Tunisa.

"Rekla sam mu neka tim novcem (oko 400 evra) unajmi manju radnju i pokrene posao. Odgovorio mi je da želi napraviti kućicu kako bi mogao prodavati gorivo".

"Pre gotovo dve godine" se povukao i počeo "moliti", dodala je. "S posla je išao kući, nije izlazio i nije se ni sa kim družio".

Pre toga, često je uveče znao da dođe pijan.

"Pio je i drogirao se. Govorila sam mu: Mi smo u potrebi, a ti rasipaš novac. Odgovorio bi: Ako Bog hoće, okrenuće me na pravi put."

Brahim Osoa se sumnjiči da je nožem ubio tri osobe u četvrtak u crkvi u Nici i zatim je teško ranjen primljen u bolnicu, navodi francusko pravosuđe.

Tunis je osudio napad i otvorio istragu.

Kurir.rs/Radio Sarajevo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track