sve oči uprte u vašington

PROFESOR KAMBEROVIĆ IZ SARAJEVA: Ovde lideri tipuju na Trampa, ali on ništa specijalno nije uradio za nas (KURIR TELEVIZIJA)

Planeta -

Ako su Sjedinjene Države posebno važne u savremenoj istoriji Balkana, onda je to primer Bosne i Hercegovine, zemlje koje ne bi bilo bez presudnog uticaja Vašingtona. Da li Sarajevo strahuje od Trampa a nada se Bajdenu, ili je politika Sjedinjenih Država suviše intertna da bi to bilo bitno, pojašnjava profesor Husnija Kamberović iz Sarajeva.

- Za ceo svet uvek je bilo važno ko je predsednik SAD, ali nekako je to bilo važno ranije nego sad. Ali nisu više jedina sila koja će se odlučivati o toku sveta.

Husnija je naveo i da američki predsednici danas nemaju toliku moć, ali a dalje imaju važnu ulogu.

On je istakao da je interesantno kolika je zainteresovanost balkanskog naroda za američke izbore, te da je jasno uočljivo formiranje tabora i navijača, čak i u političkim krugovima Bosne.

- Vidimo kako su mediji podeljeni. Slušamo političare koji naglašavaju kako će Bajden ukinuti Republiku Srpsku, međutim, ništa se neće dramatično promeniti koji god predsednik bio. Ovde kod nas politički lideri tipuju na Trampa, iako on nije ništa specijalno uradio za nas. VEČERAS U 22 ČASA NA KURIR TELEVIZIJI SPECIJALNA EMISIJA „AMERIKA BIRA“

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track