SAD

DA SE OVO DESILO TRAMP BI MORAO DA NAPUSTI BELU KUĆU: Teške optužbe na račun predsednika Amerike (KURIR TELEVIZIJA)

Planeta -

Da je do demokrata, Tramp ne bi doživeo ove predsedničke izbore. Tokom ove četiri godine demokrate su se zdušno potrudile da uz njegovo ime ispišu sve njegove grehove prema narodu i demokratiji.

Optuživali su ga za izdaju, korupciju, podložnost podmićivvanju, sticanju lične kosristi, protivustavno delovanje, ugrožavanje nacionalne bezbednosti, zloupotrebu položaja, opstrukciju kongresa.

Od trenutka kada je Tramp počeo da se interesuje za radnje Bajdenovog sina u Ukrajini, počinje hajka demokrata na njega. U izveštaju na čak 28.000 strana optužili su ga, između ostalog, za izdaju zemlje.

Mandant Donalda Trampa od samog trenutka povezan je sa odlukom impičmenta.

Odlukom Senata nije bio optužen za zloupotrebu moći, te je trijumfovao u odnosu na demokrate, koju su poslale upozorenje svima da će ovaj neuspeli impičment biti poruka budućim predsednicima Amerike da se i sa zloupotrebom položaja mogu izvući.

-To što se Tramp nije uklonio sa funkcije nakon zlozupotrebe položaja i ometanja kongresa trajno će promeniti odnos snaga među granama vlasti, pozivajući buduće predsednike da rade kao da su izvan dometa odgovornosti kongresnog nadzora i zakona.

Da je Tramp osuđen po bilo kojoj od dve tačke optužnice, morao bi da prepusti Belu kuću potpredsedniku Majku Pensu.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track