TRAMP U NJOJ VIDI BUDUĆU ZVEZDU: Ovo je Mardžori i ušla je u Kongres! Pobornica je ove teorije zavere, a Donald je njen junak!
Foto: AP/Brynn Anderson

južnjakinja poznata po zastupanju fanatičnih stavova

TRAMP U NJOJ VIDI BUDUĆU ZVEZDU: Ovo je Mardžori i ušla je u Kongres! Pobornica je ove teorije zavere, a Donald je njen junak!

Planeta -

Ona je na Tviteru napisala da deca ne treba da nose maske, a na Fejsbuku je objavila fotografiju na kojoj nosi pušku

ATLANTA - Mardžori Tejlor Grin, poslovna žena poznata po zastupanju fanatičnih stavova i teorija zavere, dobila je mesto u Kongresu u kojem će predstavljati Džordžiju, prenosi CNN.

Mardžori Tajlor Grin promovisala je teoriju zavere u kojoj glavno mesto zauzima lik "QAnon", a prema kojoj se Donald Tramp tajno bori protiv zavere pedofila.

FBI je upozorio da takvi stavovi predstavljaju domaću terorističku pretnju. Ipak, ona se ipak nominovala u avgustu, a Tramp ju je nazvao "budućom republikanskom zvezdom".

foto: EPA/Erik S Lesser

Mardžori Tajlor Grin takođe tvrdi da je Džordž Soroš preživeo holokaust i da je sarađivao sa nacistima. Ona je na Fejsbuku napisala da se u ovom trenutku dešava islamska invazija u vladine institucije u SAD i poručila muslimanima da ostanu na Bliskom istoku. Grin takođe tvrdi da su Afroamerikanci robovi Demokratske stranke, kao i da su beli muškarci "najgore tretirana grupa ljudi u SAD danas". Buduća kongresmenka je povukla neke od ovih tvrdnji tokom svoje kompanje.

Ovako predstavlja sebe na Tviteru

foto: Twitter Printscreen

Mardžori na svom Tviter profilu o sebi kaže da je supruga, majka, mali preduzetnik, ponosna Amerikanka i 100% za život, oružje i Trampa!

Ona je u avgustu izjavila da QAnon nije bio deo njene kampanje i da je, kada je došla do informacija koje su pokazale da nije u pravu, izabrala drugi put.

Ipak, Grin je i nakon toga nastavila da širi dezinformacije. Ona je u septembru na Tviteru napisala da deca ne treba da nose maske, odbacujući preporuke Centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

Na Fejsbuku je takođe objavila fotografiju na kojoj nosi pušku, zajedno sa fotografijama demokratskih zvaničnika, kada je napisala da bi konzervativni hrišćani trebalo da počnu da uzvraćaju napade i kritike socijalistima koji žele da rasture našu zemlju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja