BAJDEN NAJAVIO TRIJUMF: Kad se bude završilo brojanje, BIĆEMO POBEDNICI! Jasno je da ću osvojiti 270 elektorskih glasova (VIDEO)
Foto: Printscreen

demokrata

BAJDEN NAJAVIO TRIJUMF: Kad se bude završilo brojanje, BIĆEMO POBEDNICI! Jasno je da ću osvojiti 270 elektorskih glasova (VIDEO)

Planeta -

Demokrata Džo Bajden se obratio javnosti rekavši: "Verujemo da smo pobednici!"

Sve o američkim predsedničkim izborima možete pratiti OVDE.

"Jasno je da ću osvojiti 270 elektorskih glasova. Nisam tu da kažem da smo pobedili, već da verujem ćemo biti pobednici kada se bude završilo brojanje glasova", najavio je u obraćanju u Vilmingtonu.

Istakao je da je više Amerikanaca glasalo na ovim izborima nego ikada ranije u američkoj istoriji. "Više od 150 miliona ljudi, mislim da je to izvanredno. Ako smo imali sumnje, više ne treba da ih imamo", kazao je.

"Osvojili smo Viskonsin za 20.000 glasova, na isti način na koji je Tramp dobio tu državu pre 4 godine. U Mičigenu vodimo sa 35.000 glasova, više nego što je Tramp osvojio Mičigen 2016. godine. I duboko verujem u Pensilvaniju.

Moramo da prestanemo oponentne da posmatramo kao neprijatelje. Ja sam kandidat demokrata, ali ću vladati kao predsednik Amerike. Radiću naporno i za one koji nisu glasali za mene kao i za one koji jesu. Svaki glas mora biti izbrojan, niko nam neće oduzeti demokratiju.

U previše je bitaka Amerika bila da bismo to dopustili. Narod neće biti ućutkan i nećemo se predati.

Uveren sam da ćemo pobediti, i da ovo neće biti smao moja pobeda, već pobeda američkog naroda i demokratije. Neće biti plavih ili crvenih država, već samo Sjedinjenih Američkih Država. Bog vas blagoslovio", zaključio je Bajden.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track