STANOVNICI OKRUGA VIGO PREDVIDELI SU POBEDNIKE NA IZBORIMA U SAD OD 1888. GODINE: Evo kako su sada glasali, ON je njihov FAVORIT
Foto: Profimedia

INDIJANA

STANOVNICI OKRUGA VIGO PREDVIDELI SU POBEDNIKE NA IZBORIMA U SAD OD 1888. GODINE: Evo kako su sada glasali, ON je njihov FAVORIT

Planeta -

Birači okruga Vigo iz američke savezne države Indijane tačno su predvideli predsednika na svim izborima od 1888. godine, uz samo dva izuzetka, a sada su glasali za Donalada Trampa.

Ipak, sada se čini da je Džo Bajden mnogo bliže pobedi, pa bi ovo mogao biti i treći izuzetak.

Poslednji predsednički kandidat koji je pobedio na izborima a nije bio većinski miljenik birača okruga Vigo bio je Dvajt Ajzenhauer 1952. godine, piše Gardijan.

Struktura stanovništva nije etnički raznolika - 85 odsto ljudi u Vigu je bele rase. Ipak, reč je o kombinaciji ruralnih delova i urbane zajednice.

Meštani kažu da se ruralni deo zemlje naginje republikancima, dok je gradsko stanovništvo najčešće glasa za demokrate. Ipak, aktuelni gradonačelnik je republikanac, prenosi Wthr.com.

Kada je reč o predsedničkim izborima, birači su skloniji da se opredeljuju prema ličnosti kandidata bez obzira na partijsku pripadnost.

Vigo je glasao za Donalda Trampa 2016. godine, četiri godine nakon što je podržao Baraka Obamu i tako unazad decenijama.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track