RADNIK SNIMLJEN KAKO BACA GLASAČKI LISTIĆ?! Brzo se utvrdilo da je sve LAŽ, ali on je morao da ode od kuće i sada se skriva
Foto: Youtube/Printscreen

drama tokom američkih izbora

RADNIK SNIMLJEN KAKO BACA GLASAČKI LISTIĆ?! Brzo se utvrdilo da je sve LAŽ, ali on je morao da ode od kuće i sada se skriva

Planeta -

Jedan zaposleni izborne komisije iz okoline Atlante morao je da ode od kuće i skriva se jer je primio pretnje nakon što je snimljen kako, navodno, gužva i baca komad papira, pretpostavlja se - glasački listić.

Ipak, radi se o lažnim optužbama.

Ričard Baron iz izborne komisije okruga Fulton rekao je kako su pregledali spomenuti video koji je snimio neko u prostorijama gde se obrađuju glasački listići. Utvrđeno je kako radnik nije bacio glasački listić.

Vidi se kako zaposleni, kojem je dodeljeno brojanje glasova pristiglih poštom, radi na uređaju za sečenje spoljnih od unutrašnjih koverti. Papir koji je zgužvao i bacio je popis uputstava koji se nalazio u koverti. Baron je objasnio kako glasači često zajedno s glasačkim listićem vraćaju i uputstva.

Video koji se proširio društvenim mrežama pregledan je nekoliko miliona puta, a neki ljudi su optužili radnika da je bacio glasački listić.

Barron je kontaktirao tog muškarca koji mu je rekao da je otišao od kuće i da boravi kod prijatelja. Dodao je i da se boji da vozi sopstveni auto jer su objavljene informacije o njegovoj registraciji i modelu.

“On se trenutno skriva jer je dobio pretnje. Morao je zatvoriti sve naloge na društvenim mrežama jer su objavljene sve njegove lične informacije. Mislim da je to sramotno”, rekao je Baron.

Reč o zaposlenom koji je bio jedan od najbržih u radu na uređaju za odvajanje koverata i da je obučavao druge kako se koristi. Baron je dodao i kako kancelarija nije dobila pretnje, ali da vode razgovore o angažovanju obezbeđenja.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja