CNN RAZOČARAN REZULTATIMA IZBORA U SAD: Evo zašto po ovoj medijskoj kući demokrate nemaju mnogo razloga za slavlje (VIDEO)
Foto: Profimedia

izgubili većinu

CNN RAZOČARAN REZULTATIMA IZBORA U SAD: Evo zašto po ovoj medijskoj kući demokrate nemaju mnogo razloga za slavlje (VIDEO)

Planeta -

Demokratska stranka zadržaće kontrolu u Predstavničkom domu, ali sa najverovatnije manjom većinom, nakon što su neki od njihovih dosadašnjih kandidata izgubili, a protivkandidati nisu uspeli da osvoje najbolje ciljana mesta u Domu, prenosi CNN.

Uoči izbora, kako navodi, demokrate su bile ubeđene da će povećati svoju većinu u Predstavničkom domu, ali to se nije dogodilo jer je najmanje sedam demokrata izgubilo svoje mesto, uključujući i nekolicinu koji su 2018. godine promenili okruge koji su podržali predsednika Donalda Trampa, a sa druge strane, republikanci su uspeli da se održe u prigradskim oblastima koje su demokrate nadale da će osvojiti.

Iako su uspeli da očuvaju većinu u Predstavničkom domu i iako je, prema projekcijama, Džo Bajden pobedio na izborima za predsednika, razočaravajuće je to što će republikanci zadržati kontrolu nad Senatom, piše CNN.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track