NAPETO U JERMENIJI, OPOZICIJA FORMIRA KOMITET SPASA: Pašinjan mora da podnese ostavku, a onda ćemo sastaviti privremenu vladu
Foto: Profimedia/Karen MINASYAN/AFP

protesti

NAPETO U JERMENIJI, OPOZICIJA FORMIRA KOMITET SPASA: Pašinjan mora da podnese ostavku, a onda ćemo sastaviti privremenu vladu

Planeta -

Opozicione partije u Jermeniji odlučile su da formiraju Nacioanlni komitet spasa i zahtevale su formiranje privremene vlade, nakon što su izbili protestio protiv premijera Nikola Pašinjana, koji je sa Azerbejdžanom potpisao sporazum o okončanju sukoba u Nagorno-Karabahu.

Predstavnik stranke Jermenska revolucionarna federacija Iškan Saghatelijan rekao je na protestu u Jerevanu da će komitet formirati 17 opozicionih partija, prenosi Tas s.

"Danas formiramo komitet. Premijer Nikol Pašinjan mora da podnese ostavku, nakon čega ćemo formirati privremenu vladu", rekao je Saghatelijan.

Stotine ljudi okupile su se danas na protestima na Trgu slobode u Jerevanu zahtevajući ostavku Pašinjana i uzvikujući "Nikol je izdajnik".

Kako prenosi Armenpres, policija je uhapsila desetak demonstranata, među kojima i člana Republikanske partije i bivšeg potpredsednika parlamenta Eduarda Šarmazanova.

Neredi i protesti u Jerevanu počeli su tokom noći 10. novembra, nakon što je premijer Jermenije zajedno sa predsednicima Rusije i Azerbejdžana usvojio trilateralnu izjavu o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu i predaji Azerbejdžanu nekoliko regiona.

U Jermeniji je ovo shvaćeno kao neosnovana odluka o kapitulaciji.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track