TRAMP SE PONOVO OGLASIO: Rekao da ima 73 miliona glasova, a onda se opet obrušio na omiljenu televiziju
Foto: EPA / TRACIE VAN AUKEN

novi niz na tviteru

TRAMP SE PONOVO OGLASIO: Rekao da ima 73 miliona glasova, a onda se opet obrušio na omiljenu televiziju

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp ponovo je objavio niz poruka na Tviteru u kojima tvrdi da sada ima 73.000.000 glasova na nedavno održanim predsedničkim izborima, dva miliona više nego pre nekoliko dana.

"Sada 73.000.000 glasova", napisao je Tramp i uz to podsetio na svoju poruku od 7. novembra, u kojoj je naveo da je pobedio na izborima sa osvojenih 71.000.000 legalnih glasova i da je više miliona glasačkih listića za glasanje putem pošte poslato osobama koje ih nisu tražile.

On je u poruci od 7. novembra naveo i da posmatračima nije dozvoljen ulazak u sobe za prebrojavanje glasova i ocenio da su se dogodile "loše stvari, koje nisu dozvoljene našim posmatračima da ih vide".

Tramp je u jednom od današnjih tvitova okačio i članak u kojem se navodi da se prednost Bajdena smanjuje u Arizoni, ali nedovoljno da bi Tramp preuzeo vođstvo i istakao da se prednost demokratskog kandidata u toj saveznoj državi smanjila sa 200.000 glasova na manje od 10.000.

"Ako bismo mogli da revidiramo ukupan broj datih glasova, lako ćemo osvojiti i Arizonu", tvrdi Tramp.

Osvrnuo se i na Severnu Karolinu, upitavši zašto toliko dugo traje prebrojavanje glasova i naveo da će nakon prebrojavanja pobediti i u Džordžiji.

Pensilvaniju i Mičigen je optužio da nisu dozvolili republikanskim posmatračima da uđu u sobe za prebrojavanje glasova, navodeći da je to nelegalno.

On je ponovo izneo tvrdnje da su izbori namešteni, a pohvalio je i guvernera Zapadne Virdžinije, koji je odbio da prizna da je demokratski kandidat Džo Bajden pobedio na predsedničkim izborima.

"Veliki Džim je najveći", napisao je Tramp.

U jednoj od poruka Tramp je kritikovao i Foks njuz, tvrdeći da su njihovi dnevni rejtinzi potpuno propali, a da je tokom vikenda situacija još gora.

Tramp je rekao da je najveća razlika između izbora 2016. i izbora 2020. godine Foks njuz.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track