AMERIKANCI, ZAR SMO NA OVO SPALI: Dobila je pravo glasa i podržala Trampa, a onda su joj njegovi protivnici priredili pakao VIDEO
Foto: Screenshot YT

migrantkinja iz ukrajine

AMERIKANCI, ZAR SMO NA OVO SPALI: Dobila je pravo glasa i podržala Trampa, a onda su joj njegovi protivnici priredili pakao VIDEO

Planeta -

Sinoć su širom SAD nasilne kontra - demonstracije protiv Trampovih pristalica, pokazujući prezir prema ne samo hiljadama pristalica predsdnika Amerike već i prema bilo kome koga su našli na ulicama.

Julija Inger, imigrantkinja koja je postala državljanka i prvi put glasala ručala je u jednom restoranu kada su demosntranti protiv Trampa počeli da maltretiraju goste.

Ovaj video prikazuje je kako se suočava sa gomilom pre nego što se okrenula leđima da uđe u restoran. Odmah zatim, u to područje bačen je vatromet.

Ksenija Pavlović Mekatir vodila je intervju sa Julijom ispred hotela St Regis, koji je takođe postao predmet okupljanja gomile u suprotnosti sa političkim uverenjima pokrovitelja hotela. Kapitol Hilton preko puta obračunao se sa dve grupe protestanata sa obe strane zaključanih vrata. Gužva BLM-a se u jednom trenutku dovoljno razbarušila da je naređeno da se pomete ulica, a policajci su ponavljali: „Vratite ih“.

Kada su je pitali za njen izveštaj o događajima u restoranu, Džulia je rekla: „Napadnuta sam jer sam nosila ovu odeću ... Stajali smo napolju i večerali, a BLM je video moju odeću, prišao mi, počeo da me psuje, prozivajući ... - znate, „ti si rasista, ti si bela, ti si ovo, ti si ono“ - iako sam američki državljanin postla tek pre četiri godine. “ Među mnoštvom imena raspoređenih protiv Trampovih pristalica, jedno od najpopularnijih je „fašističko“. Inače Jevrejka, Julia je smatrala da se ova oznaka primenjuje na njen „apsurd“.

Julija je rođena u Ukrajini, gde je provela prvih jedanaest godina svog života, pre nego što se preselila u Izrael i na kraju imigrirala u Sjedinjene Države. O političkoj klimi kojoj je bila iz prve ruke, izjavila je: „To su stvari na koje sam navikla u Izraelu, ali sam zato imigrirala u SAD.“ Na pitanje šta treba da radimo ako se klima ne poboljša, rekla je, „Treba da se spakujemo i preselimo u drugu zemlju, jer neće biti SAD. Otići će sloboda za koju smo se borili. “

Rekla je da je samo Amerika pod predsednikom Trampom imala šanse da ublaži pretnju protiv slobode govora kojoj smo svedočili sinoć i mesecima.

„Mislim da je neprihvatljivo da, znate, večerate i da vas prozivaju samo zbog mojih uverenja.“ Nakon napada, restoran se zatvorio. Na policiju su čelai 40 minuta!

„Nisam se bojala", potvrdila je Julia, „bila sam samo smušena i bilo me sramota što je to došlo." U vreme kada smo razgovarali s njom, Julia dva i po sata nije mogla da uđe u svoj hotel.

U dirljivom pozivu, ona je podelila, „Pre sedam godina došla sam u Vašington i zaljubila sam se u Ameriku. Zaljubila sam se u to što imate. “ Mnogi dele Julijinu zahvalnost za aspekte američkog života koji su danas teško na udaru kritika. "Šta se desilo? Da li smo zaista ovo što smo? “ Upitala. „Jer mislim da smo bolji od ovoga.“

Dok se obe strane zalažu za prava za koja smatraju da su povređena, može se samo zapitati šta bi padom krešenda moglo svemu tome stati na kraj - šta bi nas moglo zbližiti kao američki narod.

Kurir.rs/Pavlović Today

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track