RUMUNSKI LEKAR HEROJ POSLAT U BELGIJU NA LEČENJE Iz požara je spasavao pacijente obolele od korone, ima opekotine na 40 odsto tela
Foto: Profimedia/Robert IOSUB/AFP

stravičan požar

RUMUNSKI LEKAR HEROJ POSLAT U BELGIJU NA LEČENJE Iz požara je spasavao pacijente obolele od korone, ima opekotine na 40 odsto tela

Planeta -

Rumunski doktor Katalin Denčiu, koji je zadobio teške opekotine dok je pokušao da od požara spase pacijente obolele od korone iz bolnice, prebačen danas je u Belgiju na lečenje.

Denčijua je premijer Rumunije nazvao herojem i pohvalio njegovu neverovatnu hrabrost i žrtvu koju je bio spreman da podnese kako bi spasao pacijente, preneo je BBC.

Deset pacijenata je preminulo u subotu u požaru, u bolnici grada Pjatra Nemt, u istočnoj Rumuniji.

Rumunska policija je pokrenula istragu kako je došlo do požara na intenzivnoj nezi, a vatra se proširila na susednu bolničku sobu.

Neki izveštaji sugerišu da se zapalio medicinski uređaj, koji je zapalio obližnju bocu sa kiseonikom.

Osim deset preminulih starosnog doba između 67 i 86 godina, opekotine je zadobilo još šest pacijenata i oni su prebačeni u grad Jaši.

Doktor Denčiju je prebačen u belgijsku vojnu bolnicu, nakon što su mu u Bukureštu utvrdili drugi i treći stepen opekotina na 40 odsto tela.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track