MUKAMA BAJDENOVOG SINA NEMA KRAJA: Džaba mu je otac na putu u Belu kuću, Republikanci mu spremaju pakao!
Foto: Profimedia, Printscreen Youtube

repovi

MUKAMA BAJDENOVOG SINA NEMA KRAJA: Džaba mu je otac na putu u Belu kuću, Republikanci mu spremaju pakao!

Planeta -

Republikanski senatori Ron Džonson i Čak Grasli, koji su ranije ove godine napisali izveštaj koji detaljno opisuje potencijalne sukobe interesa između inostranih veza Hantera Bajdena i političkog uticaja njegovog oca, nastaviće da istražuju to pitanje nakon nove Kongres stupa na dužnost sledeće godine.

Džonson, koji trenutno predsedava senatskim Odborom za nacionalnu bezbednost i vladine poslove, počeo je da saopštava vestima da neće „zatvarati oči“ na nedavna otkrića o porodici Bajden samo zato što su prošli izbori 2020. godine.

"Toni Bobulinski se pojavio, računar je otkriven, FBI je možda započeo istragu", rekao je Džonson za vikend za Hil. „Dovoljno smo teško dolazili do dokaza koje smo imali da bismo čak napisali izveštaj, a onda je odjednom naš izveštaj nekako otvorio ovaj zastoj.“

"Uveren sam da će verovatno biti više finansijskih transakcija koje će verovatno biti otkrivene", dodao je senator.

Slično tome, Gresli, koji trenutno predsedava Senatskim komitetom za finansije, zatražio je od Ministarstva pravde (DOJ) poslednjih dana da objavi bilo koji dokument koji se odnosi na inostrano interesovanje Hantera Bajdena. Zakonodavac iz Ajove, posebno je pitao državnog tužioca Vilijama Barra da li je bilo koji član porodice Biden tražio smernice o tome da li su njihovi međunarodni poslovni poduhvati u skladu sa Zakonom o registraciji stranih agenata (FARA).

Iako bi senatori trebalo da napuste svoja trenutna predsedavanja u januaru, planiraju da nastave da istražuju porodicu Bajden sa drugih mesta u američkom Senatu.

Pod uslovom da republikanci zadrže kontrolu nad komorom, Džonson će koristiti svoj položaj budućeg predsedavajućeg stalnog pododbora Odbora za nacionalnu bezbednost za istrage kako bi održao istragu. Gresli će se, takođe, oslanjati na svoj status budućeg predsedavajućeg Senatskog komiteta za pravosuđe.

Prošlog meseca, Toni Bobulinski, svojevremeno poslovni saradnik Hantera Bajdena, oglasio se da optuži bivšeg potpredsednika da laže zbog svoje umešanosti u poslove njegovog sina. Bobulinski tvrdi da je upoznao Bidenove 2017. godine i uključio se u poduhvat sa Hanterom i mlađim bratom bivšeg potpredsednika, Džejmsom.

Od izlaska, Bobulinski se složio da sarađuje sa Odborom za nacionalnu bezbednost. Bobulinksi je takođe rekao Sinclair Broadcast Group krajem oktobra da je sa njim razgovarao Savezni istražni biro (FBI) u vezi sa Hanterovim mandatom u odboru Burisma Holdings, ukrajinskog konglomerata za prirodni gas.

Kurir.rs/Breitbart

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track