Najnovije vesti

ŠTA KRIJU MOĆNI HIMALAJI: Viđenja lokalnih stanovnika se više ne mogu ignorisati! Za koju državu radi ova letelica? (VIDEO)
Foto: Profimedia

teorija zavere

ŠTA KRIJU MOĆNI HIMALAJI: Viđenja lokalnih stanovnika se više ne mogu ignorisati! Za koju državu radi ova letelica? (VIDEO)

Planeta

Nekima od nas bi to moglo zvučati pomalo bizarno, ali za ljubitelje zavere to je velika vest. Indija možda ima svoju bazu NLO-a na Himalajima! Iako oko toga ima puno „da“ i „ali“, vreme je da stavimo činjenice na sto.

Svi smo svesni Kongke La, to je prevoj sa niskim grebenom na Himalajima u spornom indijsko-kineskom pograničnom području u Ladahu. Kinezi koji drže severoistočni deo poznati su kao Aksai Čin, a indijski jugozapad poznat kao Ladak.

Ovde su indijska i kineska vojska 1962. godine vodile veliki rat i ovo je jedno od najmanje pristupačnih područja na svetu, a po dogovoru dve države ne patroliraju tim delom granice. Oni ovo područje prate iz daljine i očigledno su svesni sveobuhvatnih dešavanja u vezi sa NLO ekspedicijama koje se ovde odvijaju.

Iako ovo može zvučati savršeno racionalno, sve ima smisla zašto je medijska pokrivenost na ovim područjima tako niska, što ih čini idealnim mestom za obavljanje aktivnosti koje mogu predstavljati pretnju za obe nacije, zajedno sa dodatnom zabrinutošću ka globalnoj bezbednosti., o NLO-u.

Prvi dokazi o ovoj temi NLO BASE pojavili su se u junu 2006. godine, kada su satelitske slike Google earth-a otkrile model terena u razmeri 1: 500 u na kineskoj strani granice. Ova detaljna slika pokazala je dotični model, okružen zgradama, sličnim vojnim, što je sumnjivo, jer nijedna od zemalja nije tvrdila da nadgleda ovo područje, a kamoli da ovde ima vojnu bazu.

U interakciji sa lokalnim stanovništvom koje živi sa obe strane granice, tvrdi se da u ovom regionu postoji podzemna baza NLO-a, zajedno sa ljudima koji navode incidente da su čuli NLO-e i da ih vide kako slaze pod zemlju. ‘Leteći trouglasti objekti’ kako su ih izvestili, leteli su pravo ka nebu i brzo nestali. Ovo područje ima strogu politiku turističkih interakcija, uprkos dozvolama za putovanje između dve zemlje. Brojni izveštaji iz Ladak-a redovno navode citiranje NLO-a, mada su oni uvek bili skriveni pod etiketama „Kineski vatrogasni fenjeri“.

Deo ranijih dokaza o istom pojavio se 2004. godine u regionu TGE Lahaul-Spiti na Himalaji, u Himčal Pradešu, tim koji je izvodio ekspediciju, na čelu sa dr. Anilom Kulkarnijem iz ISRO-ovog Centra za svemirske aplikacije u Ahmedabadu, koju su činili geolozi i glaciolozi. Snimili su humanoida od četiri stope kako hoda duž doline, koji nestaje u NLO. Ovaj susret je trajao oko 45 minuta, a četrnaest ljudi, uključujući naučnike, predstavili su ga kao dokaz. Dr Kulkarni je kasnije dostavio verifikovani detaljan izveštaj o računu PMO-u i ISRO-u.

U geografskom kontekstu, ovo je region gde je zabeleženo čudno približavanje indijskih i evroazijskih tektonskih ploča. Preklapanje jedne ploče sa drugom rezultiralo je time da je zemljina kora postala deblja od ostalih regiona širom sveta. Rečeno je da je debljina gotovo dvostruka od one koja je uobičajena. Zanimljivo je možda uzeti u obzir geografiju ovog regiona. Kaže se da su fizički uslovi važan faktor zašto bi vanzemaljac naseljavali ovaj region.

Sloboda stvaranja podzemnih baza, duboko ispod tektonskih ploča, nešto je što nije svuda izvodljivo. Još jedan zabrinjavajući faktor dolazi iz činjenice da je region kong ka la sa granitnim stenama, ali nijedna od vlada nikada nije pokušala da iskopa to područje. Iako većina vas veruje da su vlade bilo koje zemlje svesne situacije, lično verujem da ih za to ne možemo optužiti, međutim jedini iznenađujući element u celoj zabavnoj činjenici je  koje neobično ponašanje najmnogoljudnijih zemalja sveta koje odustaju od mogućnosti eksploatacije resursa bez posebnog razloga.

Religijska priča u naučnoj raspravi je važna. Neki hinduistički hodočasnici primetili su neobična svetla na noćnom nebu koja su izgledala poput tihih svetlećih zanata, koji su izranjali odnekud i stalno se kretali prema nebu vertikalno. Njihova radoznalost dovela ih je do područja kojem su kineske vlasti uskratile dozvolu za ulazak. Pokušali su da zatraže dozvolu od indijske strane, ali na iznenađenje, i ona je odbijena. Vodič za ispitivanje rekao je da su takvi slučajevi susreta bili rašireni širom tog područja. Indijsko obejbeđenje otkrilo je da su incidenti sa ovim sjajnim objektima (očigledno NLO-ima) sa pojačanim i modulisanim svetlima koji se pojavljuju iz podzemlja istiniti. Međutim, neovlašćeno osoblje nije moglo da uđe u to područje, tvrdili su

2012. godine, primećen je objekat u obliku slova n, iznad jezera Pangong. Jezero Pangong se nalazi između indijske i kineske granice. U analizi indijske vojske učestvovao je zemaljski analizator spektra sposoban da otkrije frekvencije koje emituju različiti objekti. Ono što iznenađuje je činjenica da dok je predmet bio kristalno čist golim okom, analizator nije uspeo da nađe frekvencije, čime je jasno dao naznaku da je predmet bio nemetalan. Izviđački dron je takođe korišćen u svrhu testiranja i napravljen za prikupljanje informacija, ali kako je dron dostigao svoju visinsku granicu, objekat je nestao. Za nekolicinu indijskih vojnika predmet je izgledao kao komad platna koji je lebdeo prema jezeru Pangong, smeštenom u zatvorenom domenu linije kontrole.

ITBP (obrazac granične policije Indo-Tibeta) i vojska izvestili su o neobičnim viđenjima, koja su, kako je ranije rečeno, bila vidljiva golim okom, ali ih radar nije detektovao. Izveštaji poslati sedištu u Delhiju i PMO-u, opisivali su viđenja kao „Neidentifikovani svetlosni objekti: i viđeni tokom vremena, danju i noću. Smatra se da su svetli objekti sfernog oblika i da izgleda da nastaju sa kineske strane horizonta i prelaze tri do pet sati pre nego što nestanu. ITBP je takođe zatražio takva viđenja, a samo u 2012. godini prijavljeno je 100 takvih viđenja. Ono što ove izveštaje čini još uverljivijima su tvrdnje meštana koji su ispričali incident viđenja čudnih letećih svetala i džinovskih predmeta. Na takmičenju u slikanju koje je organizovala škola, više od polovine učenika crtalo je čudne predmete koji su leteli nebom.

Zbog odsustva naučnih dokaza zbog teškog terena,  glasine su zauzele više prostora nego činjenice i brojke. Analiza prethodnih zapisa stručnjaka ukazala je na abnormalnost u regionu. Ponovno pojavljivanje ovih kopnenih objekata primorava čoveka da veruje da je nešto u ovoj oblasti, ali bez ikakvih konkretnih osnova i naučnih objašnjenja, popularni mediji su odlučili da o tome ne raspravljaju. Mnogi zvaničnici takođe veruju da bi misteriozni objekti mogli biti rezultat  aktivnosti Kine ili istraga niskih ključeva kako bi se utvrdila snaga Indije u regionu Ladak. Da li bi demografija i geografija velikih himalajskih područja mogla biti kriva za neobična viđenja?

Kurir.rs/Conspiracy Theories

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...