JEDNOM MARINAC, UVEK MARINAC: Dedica (81) štapom rasterao provalnike koji su mu upali u kuću! (FOTO)
Foto: Profimedia

svaka čast

JEDNOM MARINAC, UVEK MARINAC: Dedica (81) štapom rasterao provalnike koji su mu upali u kuću! (FOTO)

Planeta -

Bivši marinac, 81-godišnji deka iz predgrađa Čikaga, uspeo je staračkim štapom za hodanje da rastera tri provalnika koji su upali u kuću i jednog čak i da udari njime po glavi.

Den i Barbara Donovan ispričali su da je muškarac u floroscentnom prsluku i sa maskom pokucao na njihova vrata i prrdstavio se kao komunalni radnik koji treba da proveri kutiju s osiguračima zbog nedavnog požara u tom kraju.

Barbara je rekla da su, dok su bili u podrumu sa navodnim komunalcem koji je gledao kutiju sa osiguračima, čula kako škripe podne daske i shvatila da nešto nije kako treba.

"Viknula sam Deni, Deni, neko je u našoj spavaćoj sobi" rekla je.

Potrčala je uz stepenice, a za njom i suprug i takozvani komunalni radnik. Kada su stigli do prizemlja kuće, imali su šta i da vide - zatekli su još dvojicu muškaraca, jedan je držao jastučnicu iz njihove spavaće sobe.

Den je pokaušao da ih istera iz kuće a potom zgabio irski šilejl - starinski štap za hodanje koji je pripadao njegovom dedi i koji je bio u ćošku trpezarije.

"Pokušavao sam da pronađem neku vrstu ubedljivog oružja“, rekao je. "Tako sam dohvatio irski štap koji se pokazao dobro jer sam uspeo da ih isteram".

Donovan je štapom udario jdnog od provalnika u potiljak i on se zateturao ali se uhvatio za jastučnicu i pojurio napolje gde su druga dvojica već bila. Međutim, Donovan se nije zaustavio već je istrčao ispred kuće bos i nastavio da udara antikvitetom od štapa po šoferšajbni i zadnjem staklu džipa kojim su uspeli da pobegnu.

"Nadamo se da nisu poneli ništa sem glavobolje i nadam se da će potražiti neko drugo zanimanje" Rekao je dekica.

Kurir.rs / AP, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track