NIJE MOGAO DA UMRE SA OVIM NA SAVESTI: Smrtno bolesni robijaš policiji priznao ubistvo staro 25 godina! (VIDEO)
Foto: DECATUR POLICE DEPARTMENT

pravda

NIJE MOGAO DA UMRE SA OVIM NA SAVESTI: Smrtno bolesni robijaš policiji priznao ubistvo staro 25 godina! (VIDEO)

Planeta -

Ubistvo Kristofera Alvina Dejlija 1995. godine je vremenom postao stari slučaj koji nije rešen.

A onda je zazvonio telefon u policijskoj upravi Dekatur.

Džoni Dvajt Vajted pozvao je istražitelje rekavši da želi da prizna ubistvo, saopštile su vlasti u četvrtak.

Vajted, 53, za koja Njujork tajms tvrdi da je smtrno bolestan, optužen je za ubistvo nakon pružanja detalja koji se podudaraju sa dokazima i informacijama prikupljenim nakon Dejlijeve smrti, navodi se u saopštenju policije.

Sudski spisi ne uključuju branioca koji bi mogao da govori u ime Vajteda po optužbi za ubistvo, ali on je već čekao suđenje po optužbi za metamfetamin i suđenje mu je bilo zakazano za maj.Vajtedov advokat u slučaju droge, Grif Belser, rekao je da nije bio upoznat sa hapšenjem zbog ubistva sve dok to policija nije objavila.

„Nije mi ništa spomenuo o ovom drugom pitanju“, rekao je Belser.

Vajted je niz godina hapšen zbog saobraćaja i droge, uključujući jedno zbog posedovanja lule kokaina za pukotine, manje od tri nedelje nakon što su dva lovca 26. aprila 1995. pronašla Dejlijevo telo sa pucnjem u glavu, pokazuju dokumenti. Vozilo žrtve pronađeno je delimično potopljeno u reci Tenesi.

Bez osumnjičenog i bez podataka koji bi mogli dovesti do njega, detektivi su bezuspešno sledili tragove. Tada se u sredu na telefon javio detektiv.

U izjavi pod zakletvom istražitelj Šon Mekeni rekao je da je u početku razgovarao sa Vajtedom, koji se složio da policiji pokaže mesto zločina.

„Detektivi su se sastali sa vajtedom koji je detektivima ponovo izvršio zločin i pružio potkrepljene informacije o ubistvu“, navodi se u izjavi.

Iako policija ponekad javno poziva na informacije koje će pomoći u rešavanju starih slučajeva, to se nije dogodilo sa Dejlijevim ubistvom. Vlasti su saopštile da nije jasno šta je podstaklo poziv Vajteda, koji je zatvoren zbog ubistva, uz kauciju određenu na 15.000 USD.

Kurir.rs/NZ Herald

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track