DŽONSON ODRŽAO BUKVICU MINISTRIMA, STAO U ODBRANU MINISTARKE: U ovoj vladi nema mesta za maltretiranje!
Foto: EPA / Simon Dawson / POOL

pismo upozorenja

DŽONSON ODRŽAO BUKVICU MINISTRIMA, STAO U ODBRANU MINISTARKE: U ovoj vladi nema mesta za maltretiranje!

Planeta -

Britanski premijer Boris Džonson je zvaničnicima rekao da "nema mesta za maltretiranje" u njegovoj vladi, u pokušaju da umanji zabrinutost nakon što je stao u odbranu ministarke unutrašnjih poslova optužene za loše ponašanje.

U pismu koje je poslao ministrima i višim vladinim službenicima, Džonson je implicitno upozorio da njihove "interne razgovore treba da sačuvaju privatnim" kada se vlada suočava sa "nezapamćenim izazovima", kako prenosi Rojters.

"Uzimajući u obzir nezapamćene izazove sa kojima se trenutno suočavamo kao nacija, odnosi uzajamnog poverenja i poštovanja između političara i zvaničnika su najvažniji, a to uključuje i očuvanje internih razgovora privatnim", napisao je Džonson u pismu.

foto: EPA / Neil Hall

Premijer je istakao da je posebna dužnost ministara i viših zvaničnika da zajedničkim naporima u vladi stvore profesionalnu kulturu punu poštovanja, koja je fokusirana na promene i u kojoj nema mesta za maltretiranje.

Prošle nedelje, nakon što su njegova dva najviša saradnika saopštila da podnose ostavku, britanski premijer se nadao da će načiniti izmene u vladi u cilju poboljšanja odnosa sa konzervatvnim poslanicima, vladinim zvaničnicima i medijima.

Međutim, nakon što je ministarku unutrašnjih poslova Priti Patel podržao usled optužbi za maltretiranje, Džonson se suočio sa kritikama.

Premijer se takođe borio da uspostavi kontrolu nad svojom agendom nakon sto su procureli izveštaji sa sastanaka na kojima je pružio uvid u novu strategiju, povremeno se koristeći živopisnim rečnikom, navodi agencija.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: EPA / Simon Dawson / POOL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track