ITALIJANI VERUJU TEORIJAMA ZAVERE O KORONI: Svaki četvrti smatra da je virus nastao u laboratoriji i namerno pušten!
Foto: Profimedia

čudno

ITALIJANI VERUJU TEORIJAMA ZAVERE O KORONI: Svaki četvrti smatra da je virus nastao u laboratoriji i namerno pušten!

Planeta -

Jedna četvrtina Italijana veruje u teorije zavere koje se odnose na epidemiju korona virusa, navodi se u jednoj danas objavljenoj anketi.

Među najpopularnijim teprijama zavere su da je virus stvoren u laboratoriji kako bi promenio globalnu ravnotežu stanovništva ili da virus uopšte ne postoji već je izmišljen kao izgovor za kontrolu ljudi.

Oko 20 odsto Italijana veruje da je virus stvoren u laboratoriji i da je namerno proširen da bi promenio globalnu ravnotežu, dok pet odsto veruje da virus uopšte ne postoji, ali se koristi za kontrolu ljudi i ekonomije, utvrđeno je anketom grupe SWG, prenose italijanski mediji.

Među onima koji veruju u teorije zavere, 33 odsto misli da su virus stvorili Kinezi, 21 odsto da su to multinacionalne mreže koje žele da se obogate, a 20 odsto da je virus stvorila svetska elita da bi uspostavila "zdravstvenu diktaturu". Oko 16 odsto opet misli da je virus delo mafije koja želi da se obogati i poveća svoju moć.

Protiv korona virusa bi se vakcinisalo ;44 odsto ispitanika, a 26 odsto samo ako je vakcina obavezna. Oko 11 odsto je navelo da se ne bi vakcinisalo ni kada bi to bilo obavezno, a 19 odsto je neodlučno.

Ispitanici su bili veoma kritični prema mladima smatrajući da su oni glavni prenosioci korona virusa.

Oko 71 odsto je u anketi navelo da se donekle ili u potpunosti slaže sa sledećom rečenicom: "Današnja omladina je rasla u blagostanju, sve im je dato, a u vreme korona virusa nisu voljni na bilo kakvo žrtvovanje za opšte dobro".

Italija, prva zemlja u Evropi koja je pogođena korona virusom u februaru, u ponedeljak je premašila broj od 50.000 mrtvih, dok je više od 1,4 miliona njenih stanovnika inficirano.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track