Najnovije vesti

NETANIJAHU PRAVIO GAF ZA GAFOM: Rekao da su žene životinje sa pravima, pa se onda još više ukopao!
Foto: EPA/Maya Alleruzzo

vadio se da je izvučeno iz konteksta

NETANIJAHU PRAVIO GAF ZA GAFOM: Rekao da su žene životinje sa pravima, pa se onda još više ukopao!

Planeta

Izraelski premijer, Benjamin Netanijahu, u izjavi uoči Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama je pokazao svim političarima šta se može dogoditi ako se ne pridržavaju scenarija.

Tokom emotivnog govora o potrebi sprečavanja nasilja nad ženama, Netanijahu je napravio gaf uporedivši žene sa životinjama.

"Žene vam ne pripadaju, žene nisu životinje da možete da bijete“, rekao je izraelski premijer.

Pošto je ovo izgovorio odlučio je da naglasi da ni životinje ne smeju biti podvrgnute nasilju te je dodao: "Ni životinje ne smete da udarate".

Ovo je verovatno bio pravi trenutak da pređe na drugi deo svog govora, ali umesto toga, on je odlučio da nastavi u istom smeru i završio sa gomilom gafova.

"S pravom saosećamo sa životinjama, zaista se povezujemo sa tim“, rekao je Netanijahu, gestikulirajući iz nekog razloga prema svojoj supruzi.

"Dakle, ako saosećamo sa životinjama - žene su životinje. Deca su životinje. Životinje sa pravima i ovo pitanje treba da se pokrene i nadam se da nećemo viđati ove šokantne stvari", zaključio je premijer Izraela.

Reč „baalei hayim“ (životinje) brzo je nakon toga postala viralna na društvenim mrežama u Izraelu, a Netanijahuovi komentari izazvali su talas ogorčenja.

„Mi smo građani, mi smo ljudi ... a ne životinje“, navela je poslanica Aida Touma-Sliman na Tviteru.

Netanijahuov kabinet saopštio je da su izjave premijera izvučene iz konteksta.

"Premijer Netanijahu, koji je danas od srca govorio o pravima žena i protiv bilo kakvog kršenja istih, samo je u malom delu svog govora dao primer zlostavljanja životinja, ali nikako nameravao da ih uporedi“, navodi se u saopštenju Netanijahuovog kabineta.

Netanijahuov govor održan je uoči Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Izrael je ove godine zabeležio porast nasilja u porodici. Prema navodima lokalnih medija, do u ovoj godini u partnerskom nasilju stradalo je 19 žena. To je izazvalo proteste na kojima su demonstranti kritikovali vladu jer nije sprovela plan za borbu protiv nasilja u porodici predložen još 2017. godine.

Kurir.rs/Sputnik

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...