PRINC VILIJAM ČESTITAO TIMU SA OKSFORDA NA RAZVOJU VAKCINE PROTIV KORONE: Bravo, tako sam ponosan i zadovoljan zbog vašeg uspeha
Foto: Profimedia/Avalon/Avalon Editorial

VELIKA BRITANIJA

PRINC VILIJAM ČESTITAO TIMU SA OKSFORDA NA RAZVOJU VAKCINE PROTIV KORONE: Bravo, tako sam ponosan i zadovoljan zbog vašeg uspeha

Planeta -

Princ Vilijam je čestitao timu sa Oksforda koji je završio razvoj svoje vakcine protiv koronavirusa.

Putem videopoziva član kraljevske porodice koji je u aprilu bio pozitivan na koronavirus, razgovarao je s timom s Univerziteta u Oksfordu i uputio im čestitke na njihovom radu.

"Bravo, tako sam ponosan na vas i zadovoljan zbog vašeg uspeha. Još u junu sam video koliko vremena i truda ulažete u sve ovo i video sam da je vršen veliki pritisak na sve, tako da sam oduševljen što ste uspeli i jako dobro ste obavili posao", kazao je princ Vilijam.

On je putem Zuma razgovarao s profesorom Endijem Polardom, profesorkama Sarom Gilbert i Luiz Ričardson, prorektorkom Univerziteta Oksford.

Istraživači su princu rekli da se vakcina koju je razvio Univerzitet u Oksfordu i AstraZeneka, a koja je učinkovita u proseku u 70 odsto slučajeva, zasniva na višedecenijskim detaljnim istraživanjima i da će se transformisati u narednih šest meseci.

Podsetimo, kraljevska porodica je bila direktno pogođena koronavirusom, više članova porodice je obolelo. Iako je rečeno da je princ Čarls imao blage simptome, princ Vilijam je s druge strane imao ozbiljnije simptome, piše People magazin.

No, s obzirom da je njegov otac oboleo od koronavirusa malo pre njega, Vilijam je svoju dijagnozu držao u tajnosti, jer nije želeo dalje da alarmira javnost.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track