TERORISTKINJA IZ LUGANA IMALA DEČKA DŽIHADISTU Švajcarkinja turskog porekla koja je izbola 2 žene pati od psihijatrijskih problema
Foto: Screenshot YT

opasno

TERORISTKINJA IZ LUGANA IMALA DEČKA DŽIHADISTU Švajcarkinja turskog porekla koja je izbola 2 žene pati od psihijatrijskih problema

Planeta -

U istrazi napada nožžem na dve žžene koji je izvela 28-godišnja Švajcarkinja u tržžnom centru u Luganu i teško povredila jednu od žžrtava napada, ustanovljeno je da je ona u vezi sa jednim džžihadistom iz Sirije.

Policija je saopštila da težže povređena žžrtva napada nije u žživotnoj opasnosti, a otkriveno je da su turske vlasti 2017. godine zabranile napadačici da iz Turske pređe u Siriju i vratile je u Švajcarsku, preneo je AP.

Iz švajcarskog Fedpola je obelodanjeno da je žžena tada imala psihijatrijske probleme, kao i da je neposredno po povratku iz Turske primljena u jednu psihijatrijsku kliniku.

Švajcarski držžavni tužžilac je pokrenuo postupak za mogući napad sa terorističkim motivima - nanošenje teških telesnih povreda, pokušaj ubistva sa preumišljajem i kršenje zabrane delovanja ektremističkih grupa kao što su Al-kaida i Islamska država.

Švajcarski mediji preneli su da su napadačicu savladala dva kupca pre dolaska policije, a u međuvremenu je austrijski premijer Sebastijan Kurc osudio ovaj napad "islamskog terorizma" i izrazio podršku Švajcarskoj "u teškim trenucima".

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track