I MERKELOVOJ JE KORONE PREKO GLAVE: Krenula da nabraja mere, pa počela da zamuckuje! Kolege joj pritrčale u pomoć (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

nije mogla svega da se seti

I MERKELOVOJ JE KORONE PREKO GLAVE: Krenula da nabraja mere, pa počela da zamuckuje! Kolege joj pritrčale u pomoć (VIDEO)

Planeta -

Nemačka kancelarka Angela Merkel danas je u Bundestagu rekla da će restriktivne mere radi smanjenja širenja korona virusa u Nemačkoj biti na snazi do kraja decembra, a možda i duže.

"S obzirom na veliki broj infekcija, pretpostavljamo da će restrikcije koje su na snazi pre Božića nastaviti da važe do početka januara, verovatno za veći deo Nemačke", rekla je ona.

Ipak, jedan detalj sa sastanka zapao je svima za oko. Kada je Merkelova počela da nabraja koje mere zaštite treba studenti da primenjuju tokom predavanja, odjednom je počela da zamuckuje.

"Dakle, distanca, maske i.... hmmmm, distance, maska i ... šta ono beše", rekla je Merkelova, uz osmeh, okrećući se ka svojim saradnicima.

"Fali još jedna stvar, nakon svih ovih sati pregovora... Verovatno znate na šta mislim", dodala je.

Potom joj je jedan od saradnika pritrčao u pomoć i rekao "mere higijene", na šta je kancelarka klimnula glavom i rekla: "Da, tačno!".

Kako je istakla, porast broja novih slučajeva korona virusa, kao i smrtnih predstavljaju razlog za zabrinutost.

"Moramo da kažemo, nažalost, da ne možemo da obećamo ublažavanje mera za Božić i Novu godinu", dodala je.

Šefica njenog kabineta Helga Braun rekla je takođe da bi pravila koja ograničavaju socijalne kontakte mogle da budu duže na snazi.

"Pred nama su teški zimski meseci. To će se nastaviti do marta. Posle marta optimista sam zato što će više ljudi verovatno moći da se vakciniše", rekla je.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track