Najnovije vesti

TRAMPOVOJ ADVOKATICI PRETE SILOVANJEM: Džena Elis primila desetine poruka, mnoge kolege zbog pritiska odustali od slučaja (VIDEO)
Foto: Profimedia

bruka

TRAMPOVOJ ADVOKATICI PRETE SILOVANJEM: Džena Elis primila desetine poruka, mnoge kolege zbog pritiska odustali od slučaja (VIDEO)

Planeta

Džena Elis, pravna savetnica predsednika Donalda Trampa i viša pravna savetnica Trampove kampanje, primila je pretnje, kasne noćne telefonske pozive sa nepoznatih brojeva i javne pozive za njeno razrešenje, izjavila je ekskluzivno za Brajtbart Njuz u sredu.

Direktnom porukom (DM), Elis je rekla Brajtbartu da je dobila „Stotine DM-a i poruka itd. Koje mi prete.“

Neke pretnje su bile javne, poput pokušaja da se ona odbaci i podsticanja javnosti da podnese žalbe na advokatsku komoru.

Drugi su bili direktniji - i manje suptilni.

Dodala je: „Reporter CNN-a danas me je optužio da mi je oduzeta licenca. Sa nepoznatg broja su mezvali desetine puta između ponoći i 4 sata ujutro da mi minira telefon i pokuša da prođe kroz DND [ne uznemiravaj]. “

Elis je pokazala poruke osobe koja je pokušala da je isprovocira da odgovori, završavajući sa: „Ti si jebeni kralj **. Vi ste razlog zbog kojeg ljudi preziru čovečanstvo. Zaslužili ste da vas siluju “.

Drugi Trampovi advokati su maltretirani, uključujući Linkoln Prodžekt, grupu republikanaca Never Trump, koji su podstakli javnost da uznemirava advokatske firme koje se bave predsednikovim slučajem.

Glavni mediji su branili ove napore; Vašington Post, na primer, objavio je objavljeni 12. novembra naslovljen „Da, ići posle Trampovih advokatskih firmi je poštena igra“. Trampovi advokati u Pensilvaniji povukli su se sledećeg dana, navodno zbog pretnji.

Džo Bajden nije rekao ništa o pretnjama Trampovom pravnom timu, kao što je primetio naučnik Džonatan Tarli.

„Kada su takve radnje preduzete protiv pravnika koji zastupaju grupe za građanska prava i drugih tokom šezdesetih godina prošlog veka, to je ispravno osuđeno kao nečuvena zloupotreba našeg pravnog sistema“, tvitovao je Tarli ove nedelje. „Sada je to postala kampanja koju podržavaju političari, advokati i mediji.“

Kurir.rs/Brejtbart

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...