AZERBEJDŽANSKI VOJNICI UPALI U NAPUŠTENU JERMENSKU KUĆI I KRENUO JE HAOS: Šutirali su nameštaj i lomili sve oko sebe (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter/@ASBMilitary

NAGORNO-KARABAH

AZERBEJDŽANSKI VOJNICI UPALI U NAPUŠTENU JERMENSKU KUĆI I KRENUO JE HAOS: Šutirali su nameštaj i lomili sve oko sebe (VIDEO)

Planeta -

Nakon što su prestali sukobi i nakon što je potpisano primirje u Nagorno-Karabahu, situacija u ovom regionu je i dalje predmet analiza i rasprava. I dalje po društvenim mrežama kruže brojni snimci, a po prizorima na njima se može zaključiti da netrpeljivost između dve suprotstavljene strane i dalje postoji

"Azerbejdžanski vojnici počeli su da unose mir u ispražnjene domove porodica Arcaha", glasila je objava na Tviteru.

Dvojica azerbejdžanskih vojnika su navodno upali u napuštenu jermensku kuću. Na snimku se vidi kako su iskalili su najveću moguću mržnju prema drvenoj vitrini sa zastakljenim vratima, prenosi Atvbl.

Azer je prvo šutirao vrata vitrine, a potom je uzeo hoklicu i više puta iz sve snage gađao u vitrinu dok je nije potpuno uništio, a onda mu se pridružio još jedan vandal, koji je takođe šutirao nameštaj.

Izvesni azerbejdžanski diplomata i predsednik Alijev su pozivali Jermene da ostanu u svojim domovima i da im vojnici Azerbejdžana neće nauditi.

Podsetimo, pre nekoliko dana azerbejdžanska vojska ušla je u region Kelbadžar, još jednu od teritorija koju su jermenske snage ustupile Bakuu sporazumom o okončanju prekida vatre u Nagorno-Karabahu.

Jermenija je Kelbadžar trebalo da preda Azerbejdžanu 15. novembra, ali se Baku složio da preuzimanje bude odloženo, nakon zahteva Jerevana, prenosi AP.

Kurir.rs/Twitter/Atvbl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja