NEŠTO SE ČUDNO DEŠAVA U SVETU! Misteriozni monolit se prvo pojavio usred pustinje u Americi, pa nestao, sad primećen u Rumuniji!
Foto: Youtube/Stiri Piatra Neamt

kao u filmovima

NEŠTO SE ČUDNO DEŠAVA U SVETU! Misteriozni monolit se prvo pojavio usred pustinje u Americi, pa nestao, sad primećen u Rumuniji!

Planeta -

Svet je prošle nedelje zapanjio prizor iz Jute, gde je usred pustinje uočen neobični monolit, koji je ubrzo ponovo nestao. To ne bi bilo toliko čudno, da jedan nije sada primećen i u Rumuniji.

Neobična struktura, visoka oko 4 metra, uočena je na severoistoku zemlje kod grada Pjatra Njamca, na obližnjem brdu Doamnei.

Nalazi se nedaleko od poznate tvrđave Petrodava, najstarijeg istorijskog lokaliteta u Pjatru Njamcu. Veruje se da su ovo dačansko utvrđenje srušili Rimljani.

I ovaj monolit podseća na onaj u Juti.

"Počeli smo da istražujemo čudnu strukturu monolita. Nalazi se na privatnom zemljištu, tako da ne znamo ko je vlasnik te sklupture. Nalazi se i na zaštićenom i arheološkom području.

foto: Youtube/Stiri Piatra Neamt

Ukoliko je neko hteo nešto ovde da postavi, morao je prvo da dobije dozvolju nadležnih institucija", naveli su iz Zavoda za očuvanje kulturnog nasleđa tog rumunskog grada.

Oba monolita su misterioznog porekla i namene.

monolit iz Jute
monolit iz Jute foto: UTAH DEPARTMENT OF PUBLIC SAFETY

Podsetimo, zvaničnici američke savezne države Juta saopštili su da je nestao misteriozni metalni monolit koji je primećen prošle nedelje u zabačenom delu pustinje na jugoistoku te države na severozapadu SAD.

Kancelarija lokalne teritorijalne uprave saopštila je da ima verodostojne izveštaje u kojima se navodi da su "nepoznati počinioci" uklonili monolit, a na društvenim mrežama se šire fotografije na kojima se pored stena vide i manji komadi metala.

Otkako je prvi put primećen 18. novembra, ovaj metalni monolit visine oko 3,7 metara neprekidno raspaljuje maštu, a u javnosti se sve više nagađa i spekuliše šta on predstavlja i kako se našao u pustinji.

Misteriozni metalni monolit prvo je uočila posada jednog helikoptera koji je pratio kretanje i prebrojavao grla u velikom stadu ovaca koje je bilo u migraciji u tom delu Jute.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track